Laden Evenementen

Waarom een reinigingskuur?
De basis van onze gezondheid ligt in een gezond spijsverteringsstelsel. Door stress en verkeerde voedingsgewoonten kunnen tal van klachten ontstaan op lichamelijk maar ook geestelijk vlak, bijv. vermoeidheid, hoofdpijn, concentratiestoornissen, obstipatie, allergie etc. Onze spijsvertering is veelal overbelast, omdat wij doorgaans te veel, te snel en te geraffineerd (bewerkt) voedsel eten. Hierdoor ontstaat een ophoping van afvalstoffen die uiteindelijk ziekten kunnen veroorzaken. Door onze spijsvertering even rust te geven, stimuleren we ons zelfgenezend vermogen waardoor het verstoorde evenwicht weer hersteld kan worden.

Leefstijlverandering
Een reinigingskuur vormt een goede aanzet om ‘slechte’ gewoontes te veranderen in een gezonde leefstijl waarbij aandacht is voor voldoende beweging, gezond en lekker eten en en je in staat bent veerkrachtig om kunnen gaan met veranderingen, stress en emoties.
Uit een onderzoek van november 2021 blijkt dat een gezonde leefstijl je immuunsysteem versterkt, waardoor je minder vatbaar bent voor ziektes en mildere reacties krijgt wanneer je besmet bent met het corona virus.

Kuurprogramma
Een reinigingskuur kun je het gehele jaar door doen, maar het voorjaar en najaar zijn wel de beste tijden. Dan bevindt het lichaam zich in een overgangsfase tussen winter en zomer, en andersom. In de lente zijn m.n. de lever en galblaas actiever en in de herfst de longen en dikke darm (Chinese vijf elementenleer).

Ik bied je een Detoxprogramma aan dat gebaseerd is op de principes van Jane Scrivner en dat zichzelf in tien jaar als zeer effectief heeft bewezen. Op elk willekeurig moment, wanneer jij er aan toe bent, kun je aan deze 30 dagen durende kuur beginnen. Het is geen dieet, maar een gezonde manier van eten. Doorgaans vallen de meeste mensen er wel van af. Het gaat er echter op de allereerste plaats om je energieker en beter in je vel te voelen.

Wat houdt dit programma in?
In de eerste afspraak wordt de gehele kuur duidelijk uitgelegd en getoetst aan je huidige leef- en eetpatroon.
Zo nodig geef ik je tips voor ondersteunende kruidentheeën of voedingssupplementen. Je krijgt een hand-out mee met informatie over het Detoxprogramma.
Daarna begin je aan de 30 dagen detoxen, waarbij je alleen eet wat echt voedend is voor je lichaam en alles wat belastend is weglaat. Kortom: heerlijke, volwaardige en gevarieerde maaltijden.
Je verwent jezelf dagelijks met wisseldouches, beweging, aromabaden en nog veel meer.
Daarnaast maken we in de kuurperiode nog 3 afspraken voor een ontspanningsmassage in mijn praktijk. In totaal boek je dus 4 afspraken. Tijdens de laatste afspraak zullen we de kuur ook kort  evalueren.
Bij vragen bel of mail je mij gewoon. De hele periode sta ik je met raad en daad terzijde voor advies, menusuggesties en ondersteuning.

Na 1 maand heb je weer meer energie. Je huid ziet er stralend uit en je zit weer wat strakker in je vel. Cellulitis is verdwenen of in ieder geval aanzienlijk vermindert.

Kosten
Het basispakket van de individuele reinigingskuur bestaat uit: bespreking van het kuurplan, hand-out Detoxprogramma, 3 massages en begeleiding tijdens de kuur. Totale kosten van het basispakket bedragen € 355,-. Het is mogelijk extra behandelingen af te spreken.

Achtergrond
De reinigingskuur wordt begeleid door Marianne Pijnenborg, natuurgeneeskundige en Rebalancer. Zij werkte gedurende 8 jaar als begeleidster in diverse kuuroorden en organiseert inmiddels ruim 15 jaar individuele reinigingskuren.

Recensie
Marianne heeft mij 30 dagen begeleid bij mijn detoxkuur. Ik vond de kuur heel goed te doen. Ik heb absoluut lekker gegeten en zelfs nieuwe lekkere dingen ontdekt. Recepten die ik voorheen uitgebreid maakte, blijken nu met minder en gezondere ingrediënten zeker zo lekker te zijn – ook voor mijn niet-detoxende huisgenoten.
In het begin moest ik uiteraard regelmatig op de door Marianne uitgereikte hand-out kijken. Later was dat niet nodig, maar ik bewaar de hand-out voor nu de kuur klaar is.
Ik voel nu zelf wat goed is voor mijn lichaam en wat niet. Ik denk dat zelfs mijn chocoladeverslaving nu echt wel voorbij is!
Ik had trouwens voorheen veel maagklachten (zuur wegens middenrifbreuk) en die klachten zijn zo goed als verdwenen, ik gebruik daarvoor geen medicijnen meer.
Oh ja, en ondertussen ben ik ongemerkt ruim 4 kilo afgevallen! Mijn cellulitis is weg. In de sauna voel ik me weer op mijn gemak. Mijn huid ziet er stralend uit en voelt lekker zacht en ik voel me veel fitter dan voorheen.
Vooraf gaf Marianne mij goede uitleg. Marianne was steeds goed bereikbaar als ik vragen had of die ene keer dat ik het moeilijk had. Tijdens de kuur heeft zij mij drie lekkere massages gegeven.
Kortom, de dingen die mij voorheen zwaar leken, bleken juist heel prettig en goed in te passen in mijn drukke leven. De paasdagen en de verjaardag van mijn zoon heb ik op smakelijke maar gezonde wijze gevierd en het is niemand opgevallen dat ik aan het detoxen was. Ik houd een behoorlijk aantal van de eetveranderingen nog wel even vol, net als de aandacht voor mijzelf en mijn lichaam.