Ademwerk

Adem brengt in contact

Als je meer wil voelen in je lichaam, is bewust ademen essentieel. Diep en vol ademen opent de deur naar een intenser gevoelsleven. Omgekeerd, als je minder wil voelen, neig je automatisch naar een oppervlakkige ademhaling. Bij een ademsessie wordt de adem bewust en verbonden ingezet als een instrument voor verkenning en herstel van lichaamscontact. Begeleiding in een goede ademhaling is een integraal onderdeel van mijn ondersteuning.

Hoe het werkt

Bij een ademsessie staat het proces van verbonden ademhaling centraal. Verbonden ademhaling is een vorm van ademhalen waarbij de in- en uitademhaling met elkaar verbonden zijn, zonder pauze tussen de in- en uitademing. Dit krachtige proces heeft een zelfhelende en transformerende werking. Het proces van verbonden ademhaling vergroot het lichaamsbewustzijn en versterkt de mentale helderheid. Het verbetert tevens de emotionele balans en verdiept het (spirituele) bewustzijn. Net als bij Rebalancing is verbonden ademhaling een diepgaand ontspanningsproces dat vastzittende spanningen losmaakt, ruimte creëert en nieuwe energie opwekt.

Ademsessie

Een ademhalingssessie duurt anderhalf uur en begint met een kort gesprek over wat jij graag wil bereiken of ervaren tijdens de sessie. Vervolgens begeleid ik je door het ademproces, waarbij we beginnen met een actief ademdeel met verbonden ademhaling, gevolgd door een ontspanningsfase. Je hebt ruimschoots de tijd om de effecten van de ademreis volledig te ervaren en te integreren. Na afloop van de sessie is er ruimte om jouw ervaringen te delen. Je kunt er ook voor kiezen om in stilte afscheid te nemen. Tijdens de ademsessie lig je gekleed op een comfortabel matras op de grond of op de massagetafel.

Wanneer een ademsessie?

Herken je een of meer van de volgende klachten? Dan kan ademcoaching uitkomst bieden.

  • Stress en angst

  • Burn-out en vermoeidheid

  • Slecht slapen

  • Ademhalingsproblemen zoals hyperventilatie en hoge ademhaling

  • Spanningsklachten zoals hoofdpijn, nek- en rugpijn

  • Problemen met zelfvertrouwen en eigenwaarde

  • Verlangen naar meer innerlijke rust en balans

Ook kan ademcoaching van pas komen als je het gevoel hebt dat er emoties vastzitten in je lichaam die je graag wilt opruimen. Door middel van ademen kom je op plekken waar onderdrukte emoties en gevoelens zijn weggestopt en ruim je ze op zonder dat je er woorden voor nodig hebt.
Bewust ademen opent de deur naar nieuwe inzichten. Je kunt een sessie ingaan met een vraagstuk of een wens en gedurende de sessie zul je, zonder dat je daar bewust op stuurt, inzichten en antwoorden ontvangen. Verbonden ademhaling schept toegang tot een hoger bewustzijnsniveau.

Ervaring van anderen

“Het ervaren van ademwerk op deze manier was voor mij verfrissend en vernieuwend. Ik heb een dieper inzicht gekregen in de impact van de ademhaling op mijn lichaam. Het was buitengewoon en indrukwekkend! Zowel fysiek als emotioneel heb ik pijn ervaren die ik er kon laten zijn. Ik voelde de energie letterlijk door mijn lichaam stromen. Jouw begeleiding daarbij was zeer waardevol. Je moedigde me aan om nog een stapje verder te gaan, om dieper te gaan. Dankjewel daarvoor!”

Sandra (31)

Wil jij ervaren wat een ademsessie voor jou kan doen?
Informeer dan naar de mogelijkheden.