Rebalancing

Wat is Rebalancing?

Rebalancing is een vorm van lichaamswerk waarmee je dieper inzicht in jezelf kunt krijgen via aanraking. Het nodigt je uit om het contact te herstellen met wie je van nature bent. Rebalancing raakt je op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau, waardoor je bewust kunt worden van je gewoontepatronen en denkbeelden die je houding en leven bepalen.

Enkele uitgangspunten van Rebalancing zijn:

• Al je ervaringen en overtuigingen laten hun indruk achter in het lichaam en manifesteren zich onder andere in je lichaamshouding, ademhaling en spierspanning.
• Hoe je over jezelf denkt en hoe je in de wereld staat, weerspiegelt zich in je lichaam.
• Wanneer je geaard bent in je lichaam en in contact bent je gevoelens, sta je het meest onbevangen en vrij in de werkelijkheid.

Een liefdevolle en meditatieve werkwijze vormt de basis van Rebalancing.

Voor meer informatie over Rebalancing: www.rebalancing.nl en www.rebalancing-nederland.nl — doorlinken naar deze websites.

Hoe werkt het?

In een Rebalancing sessie staat met aandacht aangeraakt en geraakt worden centraal. Ik nodig je hierbij uit om met aandacht bij de aanraking te blijven en alles te voelen en te accepteren wat er is, waardoor je weer in contact komt met je oorspronkelijke kracht en levenslust.
Je lichaam slaat ervaringen en emoties op die eerder niet volledig verwerkt konden worden. Daardoor raak je gespannen, vervreemd van je gevoel en ga je ‘in je hoofd zitten’. De aandachtige aanraking helpt je lichamelijk en geestelijk te ontspannen.
Fysieke of psychische problemen zijn voor Rebalancing een ingang naar een dieper niveau van ervaren. Deze problemen worden niet opgelost op het niveau waarop ze zijn ontstaan, maar veranderen wanneer je leert om je innerlijke ruimte te ervaren.
Soms gebruik ik zachte, subtiele technieken en soms zijn de aanrakingen diep en stevig, afhankelijk van de persoon en het moment. Waar het om gaat, is bewust contact maken van mij met jou en vooral van jou met jezelf.

Ik gebruik de volgende Rebalancing technieken:

  • Zelfonderzoek: diepgaande gevoelens onderzoeken en verwoorden.
  • Diepe spier- en weefselmassage (Rolfing): bewust voelbaar maken van verkort en verhard weefsel, vaak samengaand met het loslaten van vastgehouden emoties.
  • Gewrichtsontspannende massage (Trager): werkt subtiel in op het lichaam voor meer ruimte en souplesse in de gewrichten en de wervelkolom.
  • Ademhalingstechnieken: vergroten van het vermogen tot voelen en bewustwording.
  • Body Reading en energetische waarneming: informatie over psychische en emotionele patronen die zich weerspiegelen in je fysieke houding.
  • Meditatie: stiltes tijdens de sessie waardoor je aanwezig kunt zijn bij wat je ervaart, in het ‘nu’.

Tijdens de behandeling zal ik je begeleiden in het doorvoelen van emoties en het verdiepen van inzichten, en aanwijzingen geven over het integreren van nieuwe ervaringen in je dagelijkse leven.

Rebalancing behandeling

Een Rebalancing sessie duurt anderhalf uur en start met een inleidend gesprek. De besproken thema’s uit het gesprek vormen de leidraad voor de sessie. Tijdens de behandeling richt ik me op wat op dat moment het belangrijkst is voor jou.

Welke klachten/vragen?

Rebalancing is voor iedereen die interesse heeft in zichzelf, nieuwsgierig is naar wat het lichaam te vertellen heeft en bereid is om een laagje dieper te willen kijken.
Klachten en symptomen zijn wegwijzers die aandacht vragen en samen onderzoeken we de betekenis en achtergrond ervan.

Ben je geïnteresseerd om jezelf te verkennen via Rebalancing?