Jezelf worden is een proces waarbij iemand zowel innerlijk als uiterlijk zijn unieke waarde beseft en van daaruit durft te leven

Soren Kierkegaard

Ken je dat gevoel dat je soms niet zo goed weet wie je eigenlijk bent? Je probeert te voldoen aan verwachtingen van anderen en gaat gemakkelijk in de vergelijking. Als iemand duidelijk zijn mening geeft, word je klein. Dat ben je helemaal zat, maar ja, hoe breek je daaruit als je eigenlijk niet goed weet waar je voor staat en wat je belangrijk vindt?

Voor jou zijn je eigenwaarden en behoeftes niet zo duidelijk. Je worstelt met het maken van autonome keuzes en laat je soms leiden door je omgeving. Je zou meer zelfvertrouwen en innerlijke stevigheid willen voelen zodat je voor jezelf kunt gaan staan.

Op de zoektocht naar wie jij echt bent, komt ook de vraag voorbij hoe je jouw leven meer zin kunt geven. Je ervaart momenten waarop het allemaal wat oppervlakkig en leeg lijkt. Je wil een waardevolle bijdrage leveren aan de wereld, maar hebt nog niet helder wat dit precies voor jou betekent.

Dit is waar je naar verlangt:

 • Authentiek zijn en jezelf laten zien zoals jij bent

 • Keuzes maken die bij jou passen en je niet door anderen laten beïnvloeden

 • Innerlijke stevigheid voelen en gaan staan voor jezelf

 • Blij zijn met wie je bent en gehoor geven aan je behoeftes

 • Oké zijn met zowel je mooie kanten als je kwetsbaarheid en imperfecties

 • Luisteren naar je gevoelens en deze kunnen toelaten en uiten

 • Minder in je hoofd zijn en meer in contact met je lichaam

 • Jouw kwaliteiten kennen en deze inzetten voor een betekenisvol leven

 • Datgene doen waar je hart naar verlangt

Als jij je precies voordoet zoals je bent,
trek je mensen aan die daarbij passen.
Jezelf zijn is aanstekelijk en aantrekkelijk.

Brené Brown

Jezelf leren kennen via je lichaam
Om meer jezelf te kunnen zijn, is het van belang te onderzoeken waar jij jezelf verlaten hebt en wat jou weerhoudt om volledig jezelf te zijn.
Zoals je misschien al bemerkt hebt, kom je niet verder door er alleen over te praten. Authenticiteit openbaart zich via je gevoelswereld en voelen doe je met je lichaam. In mijn begeleiding maak ik gebruik van de methode Rebalancing waarbij je via aanraking in contact wordt gebracht met je lichaam. Je gaat uit je hoofd en daalt af naar je gevoel. Vanuit het voelen kom je dichter bij Zijn, bij wie jij van nature bent. Je wordt zowel op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau aangeraakt. Daardoor kun je je bewust worden van de gewoontepatronen en denkbeelden die je levens- en lichaamshouding bepalen en beperken.

Wat nou als je aanraking eng vindt?
Aanraking behoort tot onze basisbehoeftes en ook als je het spannend vindt, ligt daaronder vaak een verlangen naar lichamelijk contact.
Een vervelende situatie in het verleden of de angst voor nabijheid kunnen je terughoudend maken naar fysieke aanraking. In de sessies zorg ik voor een veilige setting waarbij ik respectvol omga met jouw grenzen. Tegelijkertijd nodig ik je uit om stap voor stap met jezelf en je gevoel contact te maken zodat jij de antwoorden uit jouw lichaam kunt ontvangen.

Stralend jezelf zijn
Dicht bij jezelf zijn en leven vanuit authenticiteit maakt jou een gelukkiger mens. Het lijkt alsof het leven je toelacht en wat je doet gaat moeiteloos, omdat je jouw flow volgt en trouw bent aan jezelf. Jouw eigenheid, misschien wel eigenzinnigheid, werkt aanstekelijk en anderen zijn graag met jou in contact. Je krijgt waardering voor wie je bent, zonder daarvoor hard te moeten werken of je best te doen. Als je ’s ochtends in de spiegel kijkt, zie je iemand van wie je houdt en op wie je trots bent.

Hoe verloopt een sessie?

Wil je alvast kennis met mij maken?

Bekijk dan deze video waarin ik een cases uit mijn praktijk bespreek.

Moeiteloos jezelf zijn Traject

Wezenlijke veranderingen zijn
transformaties die van binnenuit ontstaan

In dit traject gaan we samen op pad en begeleid ik jou op de weg terug naar jezelf. Dit is een proces waarin je onderzoekt, ervaart en doorvoelt wat jou weerhoudt om volledig jezelf te zijn. Daarin kunnen overtuigingen, gebeurtenissen uit het verleden en je opvoeding een rol in spelen.

Het traject start met een intakegesprek waarin duidelijk wordt wat de rode draad is in jouw leven en wat je uitdagingen zijn. We stellen de bouwstenen samen voor jouw persoonlijke ontwikkeling gedurende het traject. Aangezien dit voor iedereen verschillend is, stemmen we dit af op jouw unieke situatie. In de eerste afspraak gaan we ook meteen aan de slag met Rebalancing.

De 7 daaropvolgende sessies diepen we jouw bouwstenen verder uit. Je leert te reflecteren op jezelf, gevoelens toe te laten en deze te verwoorden. Je wordt je bewust van lichamelijke signalen, verkent de taal van jouw lichaam en pakt de blokkades aan die jou in de weg staan om jezelf te zijn.

Je ontvangt een Transformatie Journal om aantekeningen te maken, je ontwikkeling vast te leggen en vragen te noteren voor de volgende sessies. Dit journal wordt jouw persoonlijke handboek, waarmee je kunt terugkijken op wat voor jou werkt en hoe je jezelf snel kunt herpakken wanneer het contact met jezelf even verloren lijkt.

Om het proces te laten integreren in je dagelijks leven, krijg je opdrachten, tips en oefeningen mee voor thuis. Zo houd je jezelf gemotiveerd en haal je zoveel mogelijk uit het traject.

In de afsluitende sessie evalueren we jouw vooruitgang en bespreken we hoe je de behaalde resultaten kunt behouden. Over het algemeen zijn 8 sessies voldoende om stappen te zetten naar een leven in contact met jezelf. Uiteraard speelt je eigen inzet en bereidheid om aan te kijken wat je tegenkomt hierin een belangrijke rol. Heb je meer sessies nodig, dan kijken we samen of we dat per sessie of per aantal sessies gaan inplannen.

Na het traject ‘Moeiteloos jezelf zijn’ voel jij je zelfverzekerder, ervaar je innerlijke kracht en kom je voor jezelf op wanneer dat nodig is. Hoewel dit wellicht nog steeds spannend voelt, deins je er niet meer voor terug. Je neemt beslissingen die in lijn zijn met jouw waarden en geeft richting aan je leven. Als zingeving voorheen een uitdaging was, heb je daar nu meer helderheid over gekregen.

Met mijn ervaring en uitgebreide kennis van lichaamsgerichte begeleiding kan ik persoonlijke vraagstukken op diverse manieren aanpakken en de sessies op maat maken, waardoor jij sneller jezelf hervindt.

Ben jij er klaar voor om deze reis met jezelf aan te gaan?

Waar je je gevoelsmatig toe aangetrokken voelt, dat is waar de authenticiteit ligt

Waarom kiezen voor Marianne?

 • Ik ben een ervaren lichaamsgericht therapeut met een evenwichtige balans tussen empathie en confrontatie

 • Uitgebreide kennis over diverse vormen van lichaamswerk en trauma waardoor ik voor jou een persoonlijk afgestemde sessie kan creëren

 • Inzet van persoonlijke ervaringen die ik in mijn leven heb opgedaan over onzekerheid en de zoektocht naar mezelf

 • Ik oordeel niet, geef ruimte en zorg voor een vertrouwde omgeving waardoor jij jezelf kunt zijn

 • Met verdiepende vragen breng ik je gemakkelijk naar de kern van jouw persoonlijke thema’s

 • Praktische aanpak met oefeningen en aanwijzingen waarmee jij in het dagelijkse leven verder kunt

 • Deskundig in lichaamswerk met energetisch gevoelige handen

 • Werkzaam in een groepspraktijk met psychologen waardoor een multidisciplinaire aanpak mogelijk is

Ik ben er meer dan ooit voor mezelf

“Dankzij de begeleiding van Marianne heb ik een ongelooflijke transformatie doorgemaakt. Het heeft me geholpen om me zelfverzekerder te voelen en me meer bewust te zijn van mijn gevoelens, waarbij ik nu beter voor mezelf zorg. Ik ervaar een diepere verbinding met mijn lichaam en geniet van meer ontspanning in mijn leven. Mijn angsten zijn verminderd, en ik ben nu in staat om boosheid en onzekerheid op een gezonde manier toe te laten. Het traject heeft me aangemoedigd om meer op mezelf te vertrouwen, en ik voel me nu echt aanwezig in mijn eigen leven.”

Marieke (37)

Ik voel meer vertrouwen in mezelf en in het leven

“Ik was bang door angsten die zomaar opkwamen en zocht hulp via Rebalancing. Tijdens ons eerste gesprek voelde ik Marianne’s professionele betrokkenheid, waardoor ik me gelijk veilig voelde. Ik kan mezelf zijn, dat is zo belangrijk en ervaar ik als heel waardevol in haar begeleiding. Woorden die bij me opkomen bij de begeleiding van Marianne: professionele betrokkenheid, aandacht, invoelend, meebewegend, afgestemd, zuiver, open, een ‘medereiziger’ in het proces.
Haar aanpak spreekt me aan: eerst een gesprekje, kijken waar ik sta en wat er in me leeft, en vandaaruit afdalen naar het lichaam. Wat wil daar gevoeld worden … emoties komen en ze zijn welkom. Het hoofd hoeft even niet mee te doen en dat is oefenen. Na een behandeling voel ik me zachter en heb ik op een dieper niveau iets losgelaten.
Ik voel me sterker en heb meer vertrouwen in mezelf en in het leven. Het verlangen om me over te geven aan de stroom van het leven is goud waard. Ik leer nog steeds over mezelf, maar elke stap telt!”

Annelies (62)

Investeren in jezelf

Stel je voor, je betreedt een nieuwe fase in je leven, waarbij je innerlijke wereld je kompas is. Je bent authentiek en staat midden in het leven. Om daar te komen, is het belangrijk dat je in jezelf investeert, zowel qua tijd als geld.

Investeren in jezelf is een belofte aan je eigen groei en vervulling. Door te kiezen voor dit traject geef je jezelf de kans om diepgaande veranderingen te ervaren. Het gaat niet alleen om de sessies zelf, maar om de transformatie die je doormaakt en hoe deze zich verspreidt naar alle facetten van je leven. Het is een investering in het openbaren van jouw authentieke zelf, het herstellen van balans en het verwelkomen van een leven dat overeenkomt met jouw waarden.

Sommige werkgevers stimuleren deze zelfontwikkeling met behulp van een ontwikkelbudget. Informeer hierover bij je werkgever, want de positieve impact van jouw groei zal ook op de werkvloer zichtbaar zijn.

Moeiteloos jezelf zijn Traject

€ 1079,-

* Lichaamsgerichte begeleiding afgestemd op jouw persoonlijke vraagstukken
* Voor een leven vanuit jezelf waarin jij de regie neemt
* Intakegesprek, in totaal 8 sessies (1 ½ uur) binnen 6 maanden
* 6 maanden onbeperkte ondersteuning via mail voor tussentijdse vragen, motivatie en feedback
* Extra: Transformatie Journal
* Facturen voor de zorgverzekering zijn mogelijk
* Check bij je werkgever voor ondersteuning bij de investering
* Of in de 4 termijnen van € 293,- (incl. administratiekosten)