Achtergrond

De afgelopen jaren heb ik deelgenomen aan verschillende tantratrainingen, waaronder die van Osho Leela, Bliss your Body en Tantra Atma. Hierbij heb ik via meditatieoefeningen op diverse manieren mijn seksuele energie verkend in contact met mannen. Dit heeft mijn bewustzijn vergroot over het verbinden vanuit mijn hart met anderen en met het universum. Samen met mijn partner volgde ik de Liefdesbang training bij Hannah Cuppen om meer duidelijkheid te krijgen over de dynamiek van verlatingsangst en bindingsangst in een relatie. Daarnaast verdiepte ik me in de Imago Dialogue van Harville Hendrix waardoor ik inzicht kreeg in welke invloed jeugdtrauma’s (o.a. hechtingsproblemen) hebben op een relatie en dat je m.b.v. de Imago Dialogue kunt doorgroeien naar een meer volwassen contact. Ook mijn persoonlijke ervaringen in liefdesrelaties zijn een grote bron van kennis en inspiratie.

Intimiteit met je partner

Stel je hebt een leuke partner, maar er is weinig tot geen intimiteit in jullie relatie. Dat is wel anders geweest, maar door de jaren heen heb je gemerkt dat het contact tussen jullie is veranderd en daar ben je niet gelukkig mee. Er ontstaan steeds vaker irritaties en stress en de afstand tussen jou en je partner wordt steeds groter. Soms voelt het alsof jullie naast elkaar leven. Je vraagt je wel eens af wat jullie nog delen met elkaar. Vervelend als je wel van hem of haar houdt en graag samen verder wil.

Er kunnen verschillende redenen zijn waardoor intimiteit in een relatie wordt gemist. Een belangrijke oorzaak van problemen in een relatie is dat partners verschillen in het soort intimiteit waar ze naar verlangen:

  • Mentale intimiteit gaat over het openhartig bespreken van je innerlijke wereld. Het delen van je interesses, zorgen en standpunten over verschillende onderwerpen. Het betreft ook het delen van je overtuigingen en de waarden en normen die je voor jezelf en anderen hanteert. Bij mentale intimiteit speelt het hoofd een belangrijke rol.

  • Sociale intimiteit krijg je door samen dingen te doen. Samen wandelen, samen naar een museum, samen een stad bezoeken of samen een vakantie uitstippelen. Gedeelde ervaringen zorgen voor een gevoel van intimiteit, want je hebt hetzelfde meegemaakt.

  • Emotionele intimiteit houdt in dat je je inspiratie en enthousiasme kunt delen. Affectie voelt voor je geliefde en diepere gevoelens met elkaar kunt delen. Het hart is het speelveld van emotionele intimiteit.

  • Spirituele intimiteit wordt ervaren door geliefden die een levensbeschouwelijke of een filosofische opvatting delen. Dit schept een sterke band waardoor je je zeer verbonden voelt met de ander. Spirituele intimiteit is het gebied van de ziel.

  • Lichamelijke intimiteit gaat over elkaar aanraken. Bijvoorbeeld hand in hand lopen, tegen elkaar aanliggen op de bank, elkaar masseren, samen dansen en samen knuffelen.

  • Seksuele intimiteit is elkaar beminnen, de liefde met elkaar bedrijven. In veel relaties wordt intimiteit gelijkgesteld aan seksualiteit.

Wanneer één van de vormen van intimiteit ontbreekt, is de kans groot dat ook de rest onderuitgaat. Dit gebeurt niet direct, maar na verloop van tijd. Seks wordt een stuk minder leuk als het voorspel steeds verder wordt teruggeschroefd. En affectie verliest zijn waarde als er weinig gedeelde ervaringen zijn en jullie meer als broer en zus samenleven.

Uiteindelijk verlangen we allemaal naar verbondenheid met een geliefde waarbij je volledig jezelf kunt zijn en waarbij je jezelf veilig en gekoesterd voelt. Juist in dieper contact, in intimiteit, worden onze angsten en teleurstellingen zo gemakkelijk aangeraakt. De beschermingsmechanismen van ons ego worden dan intens voelbaar waardoor je uit contact gaat.

Hoe breng je intimiteit terug in je relatie?

Allereerst is het van belang om een beeld te krijgen over hoe de verschillende vormen van intimiteit in jullie relatie aanwezig zijn, welke gebieden minder aandacht krijgen en wat jullie persoonlijke aandachtspunten zijn. Afhankelijk van wat er nodig is in jullie relatie bied ik begeleiding aan in de vorm van oefeningen en meditaties waarbij aandacht is voor het uiten van gevoelens in het bijzijn van je partner en het leren anders communiceren met elkaar. Ook de thema’s bindings- en verlatingsangst en de impact van de relatie met zowel je vader als moeder komen aan bod. Daarnaast kan ik jullie leren op een eenvoudige manier elkaar aandachtig en intuïtief te masseren en oefeningen uit de tantra aanbieden om de seksuele energie aan te wakkeren. Kenmerk van mijn begeleiding is dat het lichaam er steeds bij betrokken is en de ingang vormt voor onderzoek in jezelf en met elkaar. Om tot een verdieping te komen in jullie relatie krijgen jullie ook thuisopdrachten en aandachtsoefeningen mee.

Intimiteit met je Partner Traject

€ 979,-

(voor 2 personen samen)

* Persoonlijke lichaamsgerichte begeleiding afgestemd op jullie individuele behoeften en vraagstukken

* Vijf sessies van anderhalf uur om jullie relatie nieuw leven in te blazen

* Mogelijkheid tot betaling in 4 termijnen van € 259,- (incl. administratiekosten)

Kan jouw relatie wel een boost gebruiken?