FAQ2024-05-15T18:17:14+02:00

Veel gestelde vragen

Ik wil eerst kennismaken met je voordat ik me aanmeld voor dit traject. Kan dat ook?2024-05-21T13:11:17+02:00

Natuurlijk kan dat! Stuur mij een berichtje (info@praktijkkaroena.nl) en dan plannen we een (video)bel gesprek in waarin we kennis kunnen maken en ik je alles kan vertellen over het traject en mijn werkwijze.

Ik wil geen traject volgen maar liever een losse sessie bij je boeken.2024-05-06T16:34:35+02:00

Ik heb ervoor gekozen om geen losse sessies aan te bieden. Dit is een weloverwogen beslissing, gebaseerd op mijn jarenlange ervaring in het begeleiden van cliënten. Uit deze ervaring blijkt dat meerdere sessies nodig zijn om volledig te kunnen voldoen aan de behoeften van mijn cliënten. De mensen die ik begeleid, en voor wie dit traject bedoeld is, worstelen vaak al lange tijd met gevoelens van onzekerheid en de zoektocht naar zichzelf. Een innerlijke transformatie kost tijd en kan niet worden bereikt in slechts één of twee sessies. Mijn doel is om echte en blijvende veranderingen te bewerkstelligen bij mijn cliënten, en dus ook bij jou. Daarom werk ik uitsluitend met een volledig traject.

Wat nu als ik minder sessies nodig heb dan in het traject zitten?2024-05-06T16:34:27+02:00

Het traject is afgestemd op de stappen die nodig zijn om een verandering tot stand te brengen. De duur van het traject en het aantal sessies dat erbij hoort, is gebaseerd op mijn uitgebreide ervaring met eerdere cliënten.
Als je jouw authentieke zelf eerder in het traject herontdekt dan verwacht, is dat fantastisch! Dat betekent dat je het hoofddoel van het traject hebt behaald, wat de waarde van je investering in mijn ogen alleen maar versterkt.
Er vindt geen (gedeeltelijke) restitutie plaats van de investering in het traject.

Wat nu als ik meer sessies nodig heb dan in het traject zitten?2024-05-06T16:34:20+02:00

Het kan voorkomen dat persoonlijke vraagstukken meer tijd nodig hebben dan gemiddeld. In dat geval zal ik dit tijdig met je bespreken voordat het traject afloopt, dus vóór het einde van de 6 maanden. Op dat moment zal ik je ook een voorstel doen voor het aantal extra sessies dat ik denk dat nodig is en welke extra investering dat met zich meebrengt. Je hebt dan de keuze om deze extra investering aan te gaan of om na afronding van het huidige traject te stoppen.

Worden de sessies uit het traject gedeeltelijk vergoed door mijn zorgverzekeraar?2024-05-06T16:33:48+02:00

Het is mogelijk om aan het einde van het traject een verzamelfactuur te ontvangen die je kunt indienen bij je zorgverzekering, mits je aanvullend verzekerd bent.
Ik raad je echter aan je beslissing daar niet van af te laten hangen, maar te kijken naar de waarde van het traject en wat het je uiteindelijk gaat opleveren.
Wanneer je start vanuit 100% bereidheid om in jezelf te investeren en te onderzoeken, haal je er namelijk veel meer uit.

Kan ik het traject ook via mijn werk vergoed krijgen?2024-05-21T10:12:56+02:00

Als je overweegt dit traject in te zetten voor duurzaam herstel na werkuitval, raadpleeg dan de mogelijkheden bij je werkgever. Soms zijn werkgevers bereid een deel van de behandeling te vergoeden, indien dit het functioneren van de werknemer bevordert. Meer informatie voor werkgevers is te vinden op mijn pagina voor werkgevers. Tarieven voor begeleiding van werknemers zijn op aanvraag beschikbaar.
Een andere mogelijkheid is te onderzoeken of je het traject kunt inzetten in het kader van zelfontwikkeling met vergoeding vanuit een Persoonlijk Ontwikkelings Budget (POB). Het is namelijk zo dat de positieve effecten van jouw persoonlijke groei ook zichtbaar zullen zijn op de werkvloer.
Als zelfstandig ondernemer kun je de kosten van het traject als bedrijfskosten opvoeren. Bij facturatie op je bedrijf bedragen de kosten van het traject € 1.159,-.

Ik wil eerst wat meer weten over Rebalancing. Waar kan ik dat vinden?2024-05-06T16:33:34+02:00

Op mijn webpagina over Rebalancing kun je meer achtergrondinformatie vinden. Heb je daarna nog vragen, stuur me dan een berichtje info@praktijkkaroena.nl

Wat is de tijdsduur tussen de sessies?2024-05-06T16:33:25+02:00

Na de start met de intake en eerste Rebalancing sessie plannen we een vervolgafspraak in, gewoonlijk binnen 1 tot 2 weken. Gemiddeld gezien plannen we elke 3 weken een sessie in. De tussenliggende tijd wordt steeds afgestemd op jouw behoeften en bepaald door wat zich tijdens de sessie aandient. Het traject heeft een maximale duur van 6 maanden.

Moet ik mijn kleding uitdoen voor de sessie of kan ik die aanhouden?2024-05-06T16:32:57+02:00

Direct contact met de huid maakt de ervaring intenser en zorgt voor een diepere verbinding. Bovendien kan ik dan massageolie gebruiken en andere aanraakmethoden toepassen. Daarom is het bij een Rebalancing sessie wenselijk om alleen in ondergoed te zijn. Als je je hier niet prettig bij voelt, laat het dan gerust weten. Het is altijd mogelijk om de sessie met kleding aan te doen.
Als er tijdens het traject ook wordt gekozen voor een ademsessie, dan is deze sessie met kleding aan.

Waar komt de praktijknaam ‘Karoena’ vandaan?2024-05-06T16:30:35+02:00

‘Karoena’ is Sanskriet voor mededogen en heeft een belangrijke betekenis in het boeddhisme. Het wordt omschreven als een levenshouding waarbij aandacht en liefde is voor het lijden van jezelf en je medemens.
Voor mij gaat mededogen over een innerlijke houding waarbij ik de intentie heb om vanuit mijn hart in contact te zijn, zonder te oordelen en alles volledig te accepteren zoals het is. En ook eerlijk te zijn naar mezelf door bewust om te gaan met innerlijke reacties in het contact met anderen. Vandaaruit kan ik neutraal en open aanwezig zijn en aanreiken wat in mijn vermogen ligt om de cliënt te ondersteunen bij zichzelf te zijn. Dat is voor mij mededogen en met die intentie begeleid ik mensen in mijn Praktijk voor Lichaamswerk en Bewustzijn.

Ik heb een andere vraag2024-05-21T13:11:48+02:00

Stond jouw vraag er niet bij? Stuur dan een berichtje naar info@praktijkkaroena.nl daar beantwoord ik jouw vraag graag.

Ga naar de bovenkant