Ervaringen van mijn cliënten uit de praktijk

Chantal (57) vindt zichzelf terug

“Ik kwam bij Marianne na doorverwijzing van een psycholoog, had last van angst en depressieve gevoelens, en was op zoek naar ‘wie ik wel was’. Emoties en gevoelens zaten vast en stond ik niet toe. Ik reageerde oordelend over mezelf. Hierdoor waren er nekklachten, had ik een gespannen lichaam en een haperende ademhaling. Door de sessies vond ik mijn gevoel terug en kan ik weer genieten van aanraking, ben ik zachter geworden en stel ik minder hoge eisen aan mezelf. Mijn geest en lichaam zijn beter in balans. Het ‘geraakt worden door aangeraakt te worden’ met alles wat daarbij hoort, heeft mij gebracht tot waar ik nu ben; een vrouw die er mag zijn!”

Annemarie (40) verwerkte pijn uit het verleden en voelt zich nu meer open

“Al langere tijd voelde ik dat er onverwerkte emoties en oude pijn in mijn lichaam zijn opgeslagen die ik met mijn ‘hoofd’ probeerde op te lossen. Mijn lichaam begon signalen af te geven in de vorm van spannings- en pijnklachten. Lange tijd heb ik deze genegeerd of slechts kort aandacht gegeven. Toen ik in een boek las over Rebalancing wist ik dat dit het moment was om beter te gaan leren luisteren naar mijn lichaam. Door de sessies bij Marianne heb ik de pijn uit mijn verleden kunnen verwerken en doorleven waardoor ik weer meer open kan staan voor verbindende contacten en liefde.”

Kim (35) kreeg weer contact met haar lichaam

“Ik ervaar de sessies die ik met Marianne heb iedere keer als een openbaring. Toen ik bij haar aanklopte, stroomde ik over van emoties door veranderings- en rouwprocessen. Omdat ik altijd in mijn hoofd heb geleefd, wist ik me er geen raad mee en voelde ik me overweldigd. Marianne helpt me deze blokkades in mijn lichaam te bevrijden door mij de sensaties te laten doorvoelen in plaats van ze te verklaren. Ik leer bij haar om weer met mij lichaam in contact te komen.”

Marieke (45) is er nu meer dan ooit voor zichzelf

“Dankzij de begeleiding van Marianne heb ik een ongelooflijke transformatie doorgemaakt. Het heeft me geholpen om me zelfverzekerder te voelen en me meer bewust te zijn van mijn gevoelens, waarbij ik nu beter voor mezelf zorg. Ik ervaar een diepere verbinding met mijn lichaam en geniet van meer ontspanning in mijn leven. Mijn angsten zijn verminderd, en ik ben nu in staat om boosheid en onzekerheid op een gezonde manier toe te laten. Het traject heeft me aangemoedigd om meer op mezelf te vertrouwen, en ik voel me nu echt aanwezig in mijn eigen leven.”

Annelies (62) voelt meer vertrouwen in zichzelf en in het leven

“Ik was bang door angsten die zomaar opkwamen en zocht hulp via Rebalancing. Tijdens ons eerste gesprek voelde ik Marianne’s professionele betrokkenheid, waardoor ik me gelijk veilig voelde. Ik kan mezelf zijn, dat is zo belangrijk en ervaar ik als heel waardevol in haar begeleiding. Woorden die bij me opkomen bij de begeleiding van Marianne: professionele betrokkenheid, aandacht, invoelend, meebewegend, afgestemd, zuiver, open, een ‘medereiziger’ in het proces.
Haar aanpak spreekt me aan: eerst een gesprekje, kijken waar ik sta en wat er in me leeft, en vandaaruit afdalen naar het lichaam. Wat wil daar gevoeld worden … emoties komen en ze zijn welkom. Het hoofd hoeft even niet mee te doen en dat is oefenen. Na een behandeling voel ik me zachter en heb ik op een dieper niveau iets losgelaten.
Ik voel me sterker en heb meer vertrouwen in mezelf en in het leven. Het verlangen om me over te geven aan de stroom van het leven is goud waard. Ik leer nog steeds over mezelf, maar elke stap telt!”

Dorien (53) kan nu denken en voelen uit elkaar halen

“Ik zocht naar manieren om verder te komen met mezelf en besefte dat ik uit mijn hoofd moest stappen om verdriet en angst te verwerken, en dat wilde ik niet alleen doen. Toen kwam Rebalancing op mijn pad. Een vriendin vertelde me er over en dat klonk als iets wat bij mij zou passen. Ik vond Marianne’s website en haar aanpak sprak me aan.
De omgeving en de opbouw van de sessies zijn prettig. Marianne brengt me steeds weer terug van mijn hoofd naar het pure gevoel in mijn lichaam. Haar zachte duidelijkheid met begrip werkt voor mij. De combinatie van praten, naar binnen keren en aanraken zorgt voor ruimte in mezelf en meer inzicht in het gevoel. Het scheiden van de verhalen in mijn hoofd van de pure gevoelens is een grote stap vooruit voor mij. En ook met de acceptatie van het gevoel dat er is, heeft ze me verder op weg geholpen.”

Nicole (39) ontdekt wie ze echt is

“Marianne gaf me alle ruimte om mezelf te uiten en te zeggen wat ik wilde zeggen. Ze paste het verloop van de sessie daarop aan. Door gesprekken, beweging en/of lichamelijke aanrakingen kwam ik in contact met (genegeerde) gevoelens die er sluimerden. Marianne gaf me inzicht in de verschillende gevoelens die er waren en leerde mij woorden te geven aan mijn gevoel. Door de sessies werd ik me bewust dat gevoelens belangrijk zijn en dat soms ervaringen uit het verleden ervoor zorgen dat je alleen nog maar rationeel reageert en daarmee jezelf tekortdoet. Mensen zeggen vaak dat ik gegroeid ben, maar eigenlijk ben ik vooral bewuster geworden van wie ik echt ben en dat het oké is om gevoelens te hebben.”