IN DEZE INSPIRATIEMAIL
• Doorgaan, laag over laag
• Terugblik doorbraakdag – Loskomen van je patronen
• Osho meditatie avonden – vanuit beweging naar stilte
• Een heerlijk dagje voor jezelf – Voel en Beleef Retreat
• BewustZijn in je lichaam – 5 avonden reeks
• Start inquiry groep – 3 ochtenden zelfonderzoek
• Inspirerende teksten en boekentips

* Doorgaan, laag over laag
Het is al middag als ik aankom bij Ine van de Heuvel in Berkel-Enschot waar ik ga deelnemen aan de basiscursus Vedic Art. De dag was al begonnen zonder dat ik het besefte, niet goed genoteerd in mijn agenda. Ik pak een schildersdoek en begin. Mijn eerste verfstrepen op papier en direct was daar de innerlijke stem die het afkeurt en me vertelt dat het niks is. “Het is kinderspel” zegt ik tegen Ine, waarop zij antwoordt: “Wat mooi, daar begint alles!”  Even ben ik verbaasd, maar kan dan glimlachen om mijn eigen afkeuring. Het nog vrijwel lege doek kijkt me uitnodigend aan. Ik pak mijn kwast weer op en ga door, niet wetend wat het zal worden. Laag over laag, het doek draaiend om een ander perspectief te creëren en daar vervolgens meer verder te gaan. Deze ervaring brengt me bij het bewustzijn dat er een voortdurende flow is, die elk moment kan veranderen en waarin alles perfect klopt zoals het zich in dat moment aandient.

In het dagelijkse leven is het eigenlijk niet anders. Het leven daagt je soms uit met gebeurtenissen of vragen waarop je niet direct een antwoord hebt. De neiging kan dan zijn om in je hoofd te zoeken naar antwoorden of verklaringen. Het enige dat je kunt doen is doorgaan en vertrouwen op elke stap, wetende dat deze bijdraagt aan de volgende. Hierdoor ontstaat er als vanzelf een ‘creatie’ waarvan je pas achteraf de betekenis kunt begrijpen. Vergeet niet om af en toe het ‘doek van het leven’ te draaien en het vanuit een ander perspectief te bekijken. Het zal je verrassen!

* Terugblik Doorbraakdag Loskomen van je patronen
Het was een boeiende en inspirerende dag waarop ik de 6 deelnemers meenam in de achtergrondinformatie over het ontstaan van patronen en hen begeleidde bij het onderzoeken en doorvoelen van hun eigen patronen. Ik kijk met een voldaan gevoel terug op deze dag en ga het zeker in het najaar opnieuw organiseren.

Enkele reacties van deelnemers:
“De dag heeft mij een fijne manier van stilstaan bij mezelf gebracht, dat vind ik wel zinvol om mee te nemen in mijn proces”
“Ik vond het een mooie mix van voelen, doen en reflectie en fijn dat het geen ‘praatgroep’ was. Het ademen was voor mij op deze manier nieuw en verfrissend om mee te werken”
“Je begeleiding was prettig, respectvol en verwelkomend voor alles wat voorbij kwam”

* Osho meditatie avond

Meditatie is het enige antwoord op alle vragen van de mensheid.

of zinloosheid of angst voor de dood.

Er zijn misschien veel problemen, maar er is maar één antwoord.

Osho

Sta op van de zitbank en zet de televisie uit om je zaterdagavond een verrijkende invulling te geven met de Osho meditaties. Een meditatievorm waarbij het lichaam meedoet, je de spanningen van de week van je afschudt om van daaruit in de stilte te komen. Deze avonden zijn niet alleen een welverdiende pauze, maar ook een gelegenheid om te reflecteren op jezelf en op te laden voor de komende week. Kies voor een meditatieve zaterdagavond en je zult verfrist naar huis gaan!
Doe je mee?

Praktische informatie
Data:              zaterdag 13 april en 4 mei 2024
Tijd:               19.30 – 21.00 uur
Locatie:         Het Zonnelicht in Tilburg
Kosten:          € 20,- per avond
Aanmelden: info@praktijkkaroena.nl

* Heerlijk dagje voor jezelf
Voel en Beleef Retreat dag
in verbinding komen met jezelf

Samen met de collega’s van de Tempeliershoeve organiseer ik een dagje Me-Time.
Een heerlijke dag voor jezelf op zaterdag 6 april 2024 waarbij je mag onthaasten, ontmoeten en vooral kunt genieten.
Het is een mooie mix van voelen en van beleven, door los te laten, stil te staan, naar binnen te keren en in beweging te komen. Laat je verbinden met je lijf, je stem en hart en ziel. Samen gaan we een heerlijke dag beleven waarin je niets hoeft, volop mag genieten en daarna weer opgeladen naar huis gaat.

Hoe ziet de dag eruit?
De dag bestaat uit 4 workshops. Je kunt op verschillende manieren even het gas los laten, weer in beweging komen om vervolgens weer in stilte te landen bij jezelf. Met tussendoor een heerlijke lunch en voldoende momenten om even iets te drinken, even naar buiten te gaan of om even lekker na te praten/ te voelen.

* BewustZijn in je lichaam
Hoe vaak sta jij stil bij het contact met je lichaam? Ben je je bewust van wat je nodig hebt en geef je voldoende aandacht aan je lichaam? In de drukte van het dagelijkse leven zit vrijwel iedereen veel in het hoofd waardoor je uit balans kunt raken. Het is tijd voor Re-Balancing!

Ik nodig je uit om deel te nemen aan een ontspannende meditatie, eenvoudige lichaamsoefeningen te doen en elkaar aan te raken (met kleding aan). Dit alles om weer in harmonie te komen met jezelf. Door woorden te geven aan je gevoel, word je je bewust van wat er binnenin je leeft. Alles wat er is, mag er zijn!

Zo kun je met een liefdevol gevoel naar jezelf kijken en door bewust contact te maken met je lichaam, ontdek je een gevoel van thuis in jezelf.

VAN DENKEN NAAR VOELEN NAAR ZIJN

Tijdens de avondenreeks komt elk lichaamsdeel aan bod en leer je de taal van je lijf kennen:

    • 23 april: benen en voeten
    • 7 mei: rug en wervelkolom
    • 21 mei: borst en schouders
    • 4 juni: hoofd en nek
    • 18 juni: buik en bekken

Meer info en aanmelden

* Inquiry groep – zelfonderzoek 
Na een traject met Rebalancing waarin je intensief met jezelf aan de slag bent gegaan, kan er een verlangen ontstaan naar een vorm om het contact met jezelf te behouden en aandacht te geven aan wat er in jou leeft. Vergelijkbaar met het beoefenen van yoga om soepel en ontspannen te blijven, kun je nu deelnemen aan de inquiry groep om bewust verbonden te blijven met jezelf en je lichaam. Inzichten uit de sessies worden toegepast en geïntegreerd in het dagelijks leven.

De inquiry groep staat ook open voor mensen die bewustwording zoeken en als opstapje naar een traject met Rebalancing. Je kunt alvast kennismaken met de methode van zelfonderzoek die ook in elke sessie terugkomt en tot inzichten kan leiden.

Ik bied diverse vormen van zelfonderzoek aan tijdens de ochtenden, waarbij we starten met een korte meditatie. Je leert onderzoek te doen naar en bewust te zijn van je eigen gevoelde ervaring en af te dalen naar je gevoel. Voel je welkom, ongeacht hoe je je op dat moment voelt. Alles wat er is, mag er zijn en kan een ingang bieden voor inquiry!

Tijdens deze ochtenden is het cruciaal dat iedereen zich vrij en veilig voelt. Deelnemers worden verwacht zich open te stellen voor zelfonderzoek, empathisch en aandachtig aanwezig te zijn, en vertrouwelijk om te gaan met wat er wordt gedeeld in de groep.

Praktische Informatie
Data: 26 april, 24 mei en 21 juni 2024
Tijd: 9.30 – 12.00 uur
Lokatie: Anahata, Jan Mosmanslaan 17d in ‘s-Hertogenbosch
Kosten: € 125,- voor 3 ochtenden of € 47,- per ochtend
Deelnemers: max. 10 deelnemers
Aanmelden: info@praktijkkaroena.nl

* Inspirerende teksten en boeken
JA

De vraag werd gesteld
Ik gaf antwoord
JA zei ik
JA
Op dat moment werden vluchtwegen versperd
Gingen achterdeurtjes dicht
Was er niets meer om me achter of in te verschuilen
Was er geen donker meer om ongezien in te zijn

Lifeline ontkoppeld
Vangnet opgerold
Er waren geen helpende handen meer
Vanaf hier moest ik alleen verder

Ik weet niet precies wanneer
of tegen wie of wat ik het zei
maar ik zei het

JA zei ik
JA

Ik ga

Dineke de Velde Harsenhorst