IN DEZE NIEUWSBRIEF

• Uitslag enquête praktijk
• Ik ben er klaar mee!
• Vastentijd na carnaval

Uitslag enquete praktijk
Sinds eind januari heb ik de schijnwerper staan op mijn praktijk en ben ik een aantal aandachtsgebieden aan het onderzoeken. Zoals de zichtbaarheid van mijn praktijk, publiciteit en marketing, netwerken en samenwerken, optimaliseren van mijn dienstverlening, aanbod uitbreiden met trainingen en workshops en verbeteren van de toestroom van nieuwe cliënten.

Een van de acties die daaruit is voortgekomen, is het opstellen van een enquête over mijn praktijk om inzicht te krijgen in hoe cliënten de Rebalancing sessies bij mij ervaren. Z’on 40% van de aangeschreven cliënten heeft de vragenlijst ingevuld. Dat waardeer ik zeer. Dank je wel voor jullie tijd en feedback!

Wat antwoordde de client?
Mijn praktijk wordt het meest gevonden via kennis/vriend/familie (29%) of via doorverwijzing (19%). Ook de website van Rebalancing Nederland (15%) en mijn eigen website (17%) worden goed bezocht. Fijn dat jullie mijn praktijk aanbevelen aan anderen!

Ik heb de hoofdlijnen uit de vragenlijst genomen om deze met jullie te delen. Daar waar ik ‘zij’ gebruik zou dat ook ‘hij’ kunnen zijn. De enquête is namelijk anoniem ingevuld.

In de begeleiding die ik geef, wordt als meest helpend ervaren de energie die ik neerzet waardoor de cliënt zich direct veilig voelt om zich te openen. Een andere ervaring was: ik vind het fijn dat ik bij jou mijn hart kan luchten en jij mij dan uitnodigt daarbij te blijven zonder het te gaan oplossen of mij te adviseren. Ook wordt ervaren dat het onderzoeken van sensaties in je lichaam en uiting geven aan eigen gevoelens je weer in verbinding brengt met plekken waar je onbewust afstand van genomen had.

“Het behandeltraject met Rebalancing heeft mij geleerd te luisteren naar wat er diep van binnen al aanwezig is” schreef een cliënt. “Door de aanraking kwamen er emoties los die mij tot inzicht hebben gebracht.” Een andere cliënt voelt zich door de behandelingen zekerder in haar lichaam en kan beter grenzen stellen. Wat ik ook lees: “Als ik uit balans raak dan ben ik, sinds jouw sessies, sneller weer terug bij mijn kern.”

Wauw, wat een mooie ontwikkelingen!

Er is behoefte om vaker tussentijds te evalueren zodat je als cliënt een duidelijker beeld krijgt van je ontwikkeling en groei. En er is daarnaast ook behoefte aan praktische handvaten om thuis mee verder te gaan en mee te oefenen zodat er ook bewustzijn komt in je dagelijkse leven.

Dank je wel voor deze feedback, die neem ik ter harte.

Ik heb de cliënten ook gevraagd wat ze over mij vertellen tegen anderen: “Marianne is rustig, integer, zeer professioneel, betrouwbaar, open, stemt af en geeft je de ruimte om te kunnen voelen. Ze weet de juiste snaar te raken. Marianne gaat niet mee in je drama, ze oordeelt niet en zonder advies laat ze het bij jezelf, wat krachtiger is”.

Als cijfer krijgt mijn dienstverlening een 8. Ik word blij van al die mooie reacties!

Ik heb inmiddels degene die de gratis Rebalancing sessie heeft gekregen op de hoogte gesteld.

Ik ben er klaar mee!
Het is niet de eerste keer dat je voor deze klacht hulp zoekt en daarom besluit je dat dit het laatste is wat je doet en het dan maar eens klaar moet zijn. Zo stap jij mijn praktijkruimte binnen in de hoop dat Rebalancing alles voor je gaat oplossen.

Heel begrijpelijk als je al langer ergens last van hebt, dan wil je dat het ophoudt zodat je verder kunt met jouw leven. De aandacht die je er in het begin aan gaf, is gaande weg vervaagd. Nu spreek je je lijf eerder met hardheid toe: het doet namelijk niet wat jij wil! Soms ga je bewust over je grens heen, het lijkt toch niet uit te maken. Of je wordt afkeurend naar jezelf, omdat het je maar niet lukt een bepaald patroon te doorbreken. En dit alles helpt jou niet!

Waar wil je klaar mee zijn? Waar wil je van af of vind je misschien wel lastig om te voelen? Dat zijn interessante vragen om verder te onderzoeken en kunnen jou bij de kern van je probleem brengen. Je kunt besluiten dat het klaar moet zijn, maar zo werkt het kennelijk niet. Je lichaam heeft een eigen wijsheid die jou meer vertelt over jezelf dan dat wat je met je ratio kunt bedenken. In je hoofd heb je van jouw klacht een verhaal gemaakt dat je jezelf steeds weer opnieuw vertelt. Maar durf jij echt naar binnen te gaan en te luisteren?   

Je zit tegenover me en ik vraag wat ik voor je kan doen. En je begint te vertellen over wanneer het begonnen is en hoe je last hebt van deze klacht. Ik luister geïnteresseerd, wil meer van je weten en stel verdiepende vragen. Door de aandacht die er voor jou is, voel je je op je gemak en merk je dat jouw lichaam zich iets gaat ontspannen. Dan vraag ik om je aandacht naar binnen te brengen, in je lichaam en daar te luisteren, aanwezig te zijn bij wat er is. Je aarzelt even, wat heeft het voor zin om te gaan voelen? Maar dan ga je toch overstag. Aanvankelijk lijkt het alsof je niets voelt en je geen contact kunt maken met je lijf. Direct is daar een stemmetje die zegt: ik kan dit niet, dit lost niets op! Ik nodig je uit iets meer te ademen en dan merk je de spanning op in je middenrif. Als we daar samen nog langer bij blijven, stromen ineens de tranen over je wangen.

“The only way out, is to go through”. Dat geloofde ik aanvankelijk niet tot ik ontdekte dat het me ruimte, opluchting en een vrijer gevoel gaf als ik naar het ongemak in mezelf heen ging. Of dat nu gaat over een lichamelijke klacht of over emoties die ik vasthoud, het is steeds weer stil worden en de weg naar binnen gaan. En eerlijk … ik voel nog altijd tegenzin om af te dalen in mezelf, maar ga het toch steeds weer aan.

We praten nog even na aan het einde van de sessie. Je bent opgelucht dat je hebt kunnen voelen wat jou dwarszat. Met een thuisopdracht keer je terug naar huis en bent je er bewust van dat het pas klaar is als het van binnenuit ook écht klaar is!

Vastentijd na carnaval
De carnaval is net achter de rug. Voor de feestvierders hoop ik dat het een paar gezellige dagen waren waarin je lekker los bent gegaan. In het katholieke geloof begint op aswoensdag de vastentijd van 46 dagen die eindigt met Pasen. Vroeger als kind moest ik dan de snoepjes die ik kreeg, bewaren in een doosje. Op zondag mocht ik daar iets uit nemen.

Met deze herinnering in gedachte leek het mij een mooie uitdaging nu weer mee te doen met de vastentijd en in deze periode géén suikers te eten. Dat is toch wel een ‘guilty pleasure’ die er bij mij steeds weer insluipt. De eerste week zit er al op!

Wil jij jezelf ook uitdagen en overstappen naar een gezondere leefstijl, meld je dan nu bij mij aan voor een individuele reinigingskuur. Deze duurt slechts 30 dagen waarin je gezond eet, bewust wordt van wat je normaal gesproken allemaal in je mond stopt en nu niet neemt. Je gaat ervaren dat een andere leefstijl je meer energie, een helder hoofd en een mooie huid oplevert. Doe je mee?

Ik begeleid je met de uitleg van het programma, ben er tussentijds voor vragen en als kers op de taart (ahum, nu even niet!) ontvang je in deze periode 3 massages.

Voor meer info, kijk op: reinigingskuur