IN DEZE NIEUWSBRIEF

• Eigen duurzame woning gebouwd
• Durf te vertragen
• Tarieven wijzigen

Eigen duurzame woning gebouwd
Het afgelopen half jaar was het stil rondom de nieuwsbrief. Mijn energie en aandacht zijn gegaan naar het bouwen van mijn eigen duurzame woning op De Noenes in Haaren.

Na twee jaar van voorbereiding en ontwerp maken, kwam in april mijn prefab woning aan op de vrachtwagen. En toen ging het ineens snel, in twee dagen tijd stond op het lege perceel een huis wat veel weg had van een ‘schoenendoos’. De aankleding en afwerking  moeten dan nog plaatsvinden. Het was voor mij een emotioneel moment, omdat ik er lang naar uitgekeken had. In de maanden die volgden, zag ik het huis steeds meer tevoorschijn komen. En nu woon ik er sinds begin september in.

Deze hele bouwperiode was voor mij nieuw:  nog nooit in mijn leven verbouwd, laat staan een huis gebouwd. En ik kan je zeggen dat het pittig was: ik ben mijn angsten en onzekerheden behoorlijk tegengekomen. Onder andere de angst om een verkeerde keuze te maken waar ik later spijt van zou kunnen krijgen, waardoor ik lang twijfelde alvorens een beslissing te nemen. En het verlangen naar zekerheid en duidelijkheid, terwijl die er vaak niet was. Ook had ik moeite om om te gaan met tegenvallers die er waren tijdens de bouw. Mijn bekende reactiepatronen vierden hoogtij. En zoals ik in de praktijk vaak zeg tegen cliënten: het zijn allemaal oefenmomenten om te leren anders om te gaan met jezelf. Daarin mild blijven naar mezelf was een hele klus!

Het maakte mij ook weer eens duidelijk dat als er veel triggers zijn, je systeem niet anders kan dan in de overlevingsmodus gaan. Er is simpelweg te weinig tijd en ruimte om dat wat er is te verwerken. Kom je in rustiger vaarwater, dan lukt het vaak wel om vanuit een gezonde volwassen houding op de situatie te reageren.

Behalve een mooi huis heeft het me ook veel leer- en groeimomenten voor mezelf opgeleverd. Ik heb dus tegelijkertijd aan mijn innerlijk ‘huis’ gebouwd.

Durf te vertragen
Deze tekst wil ik graag met jullie delen. Het is een tegengeluid richting als maar moeten/willen presteren en daardoor het contact verliezen met je eigen ritme en ziel.

VERTRAGEN

Wat ben je dapper om te durven vertragen. Voor het niet afmaken van die to-do-lijst.

Wat ben je moedig om die finishlijn niet te halen, omdat je lichaam ‘genoeg’ zegt.

Hoe onbevreesd ben je voor het kiezen van de stilte van je ziel boven die stemmen die je altijd naar meer vragen.

Hoe gedurfd, hoe rebels,

jij daar je eigen natuurlijke ritme erend,

ingaand tegen de halsbrekende snelheid van de maatschappij.

We hebben de neiging om helden te maken van degenen die hongerig zijn naar ambitie, altijd maar doorgaan, altijd meer willen presteren.

We applaudisseren voor degen die weigeren te stoppen of te rusten. Die zichzelf zo hard pushen dat ze daarbij hun lichaam, ziel en hart opofferen.

Deze gedrevenheid kan soms heldhaftig zijn. Het kan nodig zijn voor ons voortbestaan of het grotere goed.

Maar …

Laten we in plaats daarvan helden maken van degenen die durven te vertragen.

Van hen die naar hun lichaam luisteren, die niet streven naar meer dan wat de ziel echt nodig heeft.

Laten we helden maken van degenen die niet forceren of pushen, maar zich overgeven aan elk moment dat zich opent.

Laten we applaudisseren voor degenen die misschien niet zo gedreven zijn naar succes zoals we het kennen, maar in plaats daarvan iets dieps en subtiels koesteren en nodig zijn.

Laten we degenen vieren die dapper genoeg zijn te stoppen met al het doen, zelfs voor één seconde, en durven te zitten met zichzelf en met de pijn in hun hart. Een taak die velen moeilijker vinden dan het beklimmen van de hoogste top.

Laten we helden maken van hen die zichzelf respecteren met alles wat er is. Van hen die niet in staat zijn om de drukte in onze tijd bij te houden, maar toch op elk diepgaand, noodzakelijk moment verschijnen.

Het is echt een daad van moed en rebellie om zoiets te doen in een wereld die van je eist dat je je verzet tegen je eigen ik, je eigen ritme, je eigen ziel.

En de paradox is, dat vaak wanneer we stoppen met ons onophoudelijke doen, zelfs voor één minuut, en luisteren naar die stille stem van binnen, we ontdekken wat we echt moeten doen en wat in plaats daarvan kan wegvallen.

We eindelijk de roep horen om wat onze ziel dient en wat dan de wereld zal dienen. Niets meer, niets minder.

Wees zachtmoedig.

Wees een nieuw, een rustiger soort held.

Weinigen zullen misschien applaudisseren, maar je ziel zal dat zeker doen …

Leyla Aylin

Tarieven wijzigen
Door oplopende kosten kom ik er niet onderuit mijn tarieven te verhogen.

Vanaf 1 januari 2023 geldt het volgende:

  • Rebalancing sessie: € 120,- per 1 1/2 uur
  • Zoom- of telefonische sessie: € 80,- per uur
  • Massage: € 70,- per uur
  • Partnermassage: € 235,- per 2 1/2 uur ( voor 2 personen)
  • Intimiteitscoaching met partner: € 180,- per 1 1/2 uur (voor 2 personen)