Waar ik me mee bezighoud …

Ik vind het leuk en inspirerend om mezelf steeds te blijven ontwikkelen, zowel op persoonlijk vlak als in therapeutische vaardigheden, en deel graag met jou de reis die ik daarin maak.

Imagotherapie
In het voorjaar heb ik een workshop gevolgd bij Harville Hendrix en Helen LaKelly Hunt, schrijvers van het boek ‘Getting The Love You Want’. Een leerzame dag voor therapeuten waarbij de Imagotherapie werd uitgelegd en geoefend.

Hendrix ontwikkelde zijn Imagotherapie vanuit het inzicht dat partners niet alleen voor elkaar kiezen vanuit hun behoefte aan liefde, maar ook omdat zij zich onbewust aangetrokken voelen tot elkaar om verwondingen uit hun kindertijd te helen. In therapie wordt de Imagodialoog gebruikt om de beelden die partners van elkaar hebben te ontmaskeren. Je leert om de woorden van je partner te spiegelen, zijn of haar emoties en gevoelens te erkennen en je daarin in te leven.
Daardoor krijg je meer begrip voor wie de ander eigenlijk is: iemand met een eigen verleden, denkwijze, taal en cultuur. Ook leer je jezelf, op een veilige manier, steeds beter begrijpen. Je ontdekt de gevoelens die je hebt leren onderdrukken, maar ook de kwaliteiten die je hebt opgegeven.

Ik was zo geboeid door deze workshop, dat ik aan mijn partner voorstelde om samen een Imago Relatieweekend te gaan doen bij Maan Ballemans en Jan Bouwman, die de methode uitdragen in Nederland. Ik wilde ontdekken of de strijd en herhalende patronen die wij samen tegenkomen, middels deze methode zijn te doorbreken. Het werd een fantastisch weekend waarin we ons sterk verbonden hebben gevoeld met elkaar. Ook zijn we steeds terugkerende frustraties tegengekomen waarbij we leerde om via een gedrag veranderingsverzoek meer rekening te houden met elkaar en uit de bekende reactiepatronen te stappen. De ouder-kind dialoog bracht meer begrip en gevoel voor behoeftes en verlangens die we gemist hebben in onze kindertijd.
De uitdaging is nu om de tools die we dit weekend hebben meegekregen, te  integreren in ons leven. Ik heb gemerkt dat dat niet vanzelf gaat en het van ons vraagt om steeds weer bewust te kiezen voor de nieuwe manier van communiceren. We gaan er voor om het ons eigen te maken!

Heb je interesse om ook deel te nemen aan een Imago Relatieweekend, kijk dan op: https://www.maan-coaching.nl/relatieweekend/. Het eerst volgende weekend is 12 en 13 oktober 2019.

Trager – The power of the pelvis
In oktober ga ik deelnemen aan een masterclass Trager met als thema het bekkengebied. Fijn om me verder te verdiepen in deze methode die ik al regelmatig gebruik tijdens Rebalancing sessies. De ritmische bewegingen geven ontspanning, een grotere beweeglijkheid en laat je je levendigheid voelen. In de volgende nieuwsbrief lees je over mijn ervaringen tijdens deze masterclass.

Workshop Partnermassage

Als je verliefd bent, wil je niets liever dan elkaar steeds aanraken en knuffelen. Door een volle agenda, drukte op het werk en de zorg voor de kinderen komt het er vaak niet meer van. Het knuffelhormoon (oxytocine) dat je z’on fijn gevoel gaf, lijkt te zijn verdwenen. Niets is minder waar. Massage kan dat heerlijke gevoel weer terugbrengen. Ik nodig je uit om samen met je partner deel te nemen aan een heerlijke dag partnermassage.Op deze dag leren we jullie eenvoudig massagetechnieken die tot ontspanning leiden. Je wordt uitgenodigd om daarbij te vertrouwen op je intuïtie en te geven wat goed voelt voor jezelf en de ander. Er is ruimte om je eigen creativiteit in te brengen en er ontstaat wat er ontstaat. Naast deze technieken zullen we het programma omlijsten met momenten van stilte en intimiteitsoefeningen waarbij je jezelf en elkaar op een liefdevolle manier gaat ontmoeten.

Ontspannen, genieten en mogen zijn wie je bent zijn ingrediënten van deze dag. Ervaring met massage is niet nodig om deel te kunnen nemen.

Geen partner? Ook als gelegenheidsstel kun je aan de workshop meedoen.

Praktische informatie
Data:  zondag 22 september 2019 (Haaren)
zondag 23 februari 2020 (Lage Vuursche)
zondag 10 mei 2020 (Haaren)
Tijd:   9.30 – 16.30 uur
Kosten: € 100,- per persoon (incl. lunch)

Aanmelden kan via: info@praktijkkaroena.nl

Gezond eten is lekker en goed voor je lijf

Heb jij tijdens je vakantie ook genoten van een glas wijn of een koud biertje met Franse kaasjes en stokbrood? Héérlijk even nergens aan denken, de boel de boel laten en genieten! En dan is het daarna ook weer fijn om aandacht te geven aan gezonde voeding. Een reinigingskuur kan daarin een goede aanzet zijn en zorgt er tevens voor dat afvalstoffen uit je lichaam worden verwijderd waardoor je meer energie krijgt. Fijne bijkomstigheid is dat je er ook enkele (vakantie)kilo’s mee kwijtraakt.
Heb je interesse in deze 30 dagen durende reinigingskuur, kijk dan op: www.praktijkkaroena.nl/agenda. Je kunt er op elk moment mee starten, wanneer het voor jou goed uitkomt.

Thema avonden Tempeliershoeve

In het najaar starten we bij de Tempeliershoeve met thema avonden waarbij je op een laagdrempelige manier kennis kunt maken met verschillende onderwerpen:

* (Over)leven na traumatische ervaringen – 10 oktober 2019 (Willian)
Een toelichting op hoe je jezelf ontwikkelt als het zo onveilig was.

* Rebalancing: uit je hoofd in je lichaam – 28 november 2019 (Marianne)
Ervaar hoe je meer in contact kunt komen met jezelf via je lichaam.

* Mindfulness; praktische toepasbaar – 16 januari 2020 (Anneke)
Informatie over wat mindfulness is en in welke vorm je dit in je dagelijkse
leven kunt integreren.

* Burn out; zin en onzin – 12 maart 2020 (Anneke en Willian)
Waar liggen oorzaken en mogelijkheden tot preventie en/of herstel.

* Verbindend communiceren in je relatie – 14 mei 2020 (Marianne)
Kennismaking met een gespreksmethode die helpt om een intieme, veilige en
liefdevolle partnerrelatie te ontwikkelen.

Verdere informatie volgt op de website: www.tempeliershoeve.nl/aanbod