Omgaan met lichamelijke klachten.

Ik adem nog wat dieper uit terwijl ik in de zijwaartse rekking sta en voel mijn rug ontspannen. Niet elke houding gaat me even goed af, maar ik merk dat het wel steeds beter gaat. Vorig jaar ben ik met yoga begonnen om souplesse en kracht op te bouwen zodat mijn lichaam minder stijf voelt.

Net als veel mensen heb ik soms last van de spanningen in mijn lichaam. Mijn nek en onderrug zijn vaak gevoelig en vragen om aandacht, terwijl ik die niet altijd wil geven. Op tijd rusten en ontspanning nemen helpt. Soms zijn er periodes dat ik er meer last van heb. Dan vraag ik mijn lichaam om antwoorden of bezoek een therapeut. Zo kwam ik tijdens een Rebalancing sessie bij een collega in contact met pijn en verdriet die te maken hadden met ervaringen uit het verleden. Deze had ik kennelijk vastgezet in mijn onderrug. In gesprek met mijn lichaam kwam ik er achter dat mijn rug pijn gaat doen wanneer ik aan mezelf ’trek’, teveel van mezelf eis of vind dat iets moet gebeuren. Nu ik daarvan bewust ben, houd ik er rekening mee.

Ik vind het boeiend om met mijn lichaam bezig te zijn en steeds tot nieuwe inzichten te komen die me ondersteunen in het omgaan me mijn lichamelijke ongemakken.

Rebalancing Workshop – Van spanning naar ontspanning

Herken jij je in mijn verhaal over lichamelijke klachten? Heb jij je wel eens afgevraagd wat de pijn of stijfheid in jouw lichaam je te vertellen heeft? Wat het je laat zien over jezelf?

Tijdens deze workshop ga je in contact met jouw lichaam en met de spanningen die je voelt. je onderzoekt wat jou stress geeft en ontdekt de werkelijke oorzaak van jouw gespannen lichaam. Je ervaart hoe je spanningen in je lichaam kunt ontladen met eenvoudige oefeningen die je ook thuis kunt doen. Mogelijk is de chronische en dagelijkse spanning een gevolg van een ingrijpende gebeurtenis in het verleden. We gaan deze niet bespreken, maar laten de spanning direct via het lichaam ontladen. Op deze dag is er ook aandacht voor speelsheid, ontdekken en genieten. Jouw vrije lichaam ontmoeten. Je leert op een andere manier met je lijf om te gaan, waardoor je spanningen eerder herkent en klachten kunt voorkomen.

Praktische informatie
Datum: zaterdag 26 mei 2018
Tijd: 9.30 – 16.00 uur
Locatie: De Tempeliershoeve in Haaren
Kosten: € 85- (lunch zelf meenemen)
Organisator: Marianne Pijnenborg en Nicole Jansen (ondersteuning)

Aanmelden:
Bij Marianne Pijnenborg (06-28518357) of via e-mail (info@praktijkkaroena.nl).

 

Open dag Tempeliershoeve

Op 1 april is het alweer één jaar geleden dat De Tempeliershoeve is geopend en ik mijn praktijk in Haaren vestigde. Dit heugelijke feit gaan we vieren met een open dag op zondag 22 april. Je bent van harte welkom tussen 10.30 en 16.00 uur. Er zijn verschillende workshops waar je aan kunt deelnemen. Het programma ziet er als volgt uit:

* 11.00 – 11.20 uur Willian Pijnenborg (psychologe) geeft uitleg en laat je
ervaren dat de workshop Opstellingen heel verhelderend kan zijn

* 11.30 – 12.00 uur Annet Vervoort (zangdocente en stembevrijder) deelt
haar enthousiasme over de kracht van stembevrijding. En natuurlijk gaat
er gezongen worden!

* 12.15 – 12.35 uur Miriam Bakx (bewegingsagoog en sportinstructrice)
vertelt en laat je ervaren wat de training ‘Lekker in je lijf’ inhoudt

* 12.45 – 13.15 uur Marianne Pijnenborg (begeleider lichaamswerk en
bewustwording) neemt je me in de wereld van Rebalancing, met
aandacht voor het in contact zijn met jezelf

* 13.30 – 13.45 uur Anneke Pijnenborg (psychologe) laat met korte
oefeningen zien en voelen wat de training Mindfulness inhoudt

* 14.00 – 14.15 uur Willian Pijnenborg (psychologe) laat zien hoe zij
verschillende methodieken zoals EMDR inzet binnen praktijk Pit

* 14.30 – 15.00 uur Marianne Pijnenborg (begeleider lichaamswerk en
bewustwording) neemt je mee in de wereld van Rebalancing, met
aandacht voor het in contact zijn met de ander

Aanmelden voor de open dag of het programma is niet nodig. Loop vooral binnen!

Natuurlijk kun je ook de verschillende ruimtes bekijken en hopen we dat de lente zichtbaar zal zijn in de tuin. Tijdens de koffie, thee en/of een lekker drankje praten we je graag bij over alle ontwikkelingen binnen de Tempeliershoeve en beantwoorden we je vragen.

Ik ontmoet je graag!