Een tijdje terug las ik in een nieuwsbrief een aankondiging van een sjamaan uit Noorwegen die uitgenodigd was om sessies te geven in Tilburg. Het sprak me aan, maar voelde ook aarzeling. Heb ik niet al genoeg gedaan aan persoonlijke ontwikkeling? Ik besloot om er eens een nachtje over te slapen en heb uiteindelijk een afspraak gemaakt. Christer, de Nordic Shamaan, begon direct zonder woorden en liet me ervaren hoe ik helemaal thuis kon zijn bij mezelf (in zijn bewoording: ‘coming home’). Pijnlijke plekken in mijn lichaam werden aangeraakt en geblokkeerde energie ging weer stromen. De eerste dagen na mijn bezoek aan Christer voelde ik me krachtig, stevig geankerd in mezelf en helder aanwezig. Met duidelijk meer grond onder mijn voeten. In mijn praktijk verliepen de sessies anders: ik was directer, met minder woorden en voelde duidelijker mijn intuïtie. Kortom: meer authenticiteit. Ik was verheugd over deze verandering. “Als ik dit nou eens kon vasthouden”, dacht ik bij mezelf, “dat zou mooi zijn!” Maar … na één week was ik het kwijt en teleurgesteld dat ik de fijne ervaring niet meer zo sterk kon voelen. Diep van binnen wist ik dat het nog ergens moest zijn, alleen had ik er minder contact mee. Een ander kan mij immers alleen iets laten ervaren wat ik al in mij heb. Door de sessie met de sjamaan was ik me bewust van mijn authenticiteit en heb die in volheid kunnen beleven. Nu mag ik zelf weer verbinding maken met mijn eigenheid, in de mate waarin ik het bij hem ervaren heb, en dat gaat moeizamer. In de kern komt het er op neer dat ik dicht bij mezelf blijf, de grond voel onder mijn voeten en aandacht heb bij alles wat ik doe. Ik mediteer weer vaker en luister naar de signalen van mijn lichaam. Ook heb ik een sjamanistische drum gekocht. Het spelen op de drum maakt me blij en helpt me ook om te gronden. Als ik me er voldoende mee verbonden heb, ga ik hem ook in de praktijk gebruiken!

Vernieuwing Rebalancing Workshop

In de afgelopen jaren heb ik verschillende Rebalancing Workshops georganiseerd, steeds met een ander thema. Daarbij was het onderwerp de leidraad voor de workshops en had ik mijn programma daar op afgestemd.

Voor nu heb ik gekozen voor een andere vorm. Ik wil ruimte bieden om tijdens de workshops je eigen thema’s en vraagstukken in te brengen en te onderzoeken m.b.v. Rebalancing methodieken. Daarvoor maak ik gebruik van zelfonderzoek, meditatie en lichaamswerk. Met zelfonderzoek leer je jouw lichaam en gevoelens gedetailleerder waar te nemen en te verwoorden. Door middel van actieve meditaties, beweging en dans wordt je lichaam wakker gemaakt en kom je steeds meer in het hier en nu. Door ervaringsoefeningen en aanraking voel je waar je lichaam los en prettig aanvoelt en waar je spanning vasthoudt en kun je ontdekken wat deze spanning je te vertellen heeft.

Ik nodig je uit om deel te nemen aan één of meerdere workshops met alles wat er in jou aanwezig is en in het speelveld van Rebalancing te ontdekken en ervaren.

Praktische informatie
Data: 15 september – 17 november 2018
19 januari – 16 maart 2019
Tijd: 9.30 – 16.30 uur
Locatie: De Tempeliershoeve in Haaren
Kosten: € 95,- per workshop (excl. lunch)

Introductieavond
Op deze avond kun je op een laagdrempelige manier kennismaken met Rebalancing en de methodieken die gebruikt worden tijdens de workshopdag.

Praktische informatie
Data: 29 augustus – 29 oktober – 17 december 2018
28 februari 2019
Tijd: 19.30 – 21.30 uur
Locatie: De Tempeliershoeve in Haaren
Kosten: € 15,- per avond

Aanmelden kan via: 06 – 28518357 of info@praktijkkaroena.nl

 

 

Vooraankondiging Partnermassage
In 2019 geef ik samen met mijn collega Johan Meijen een workshop partnermassage. Een dag samen genieten van aanraken en geraakt worden! In de volgende nieuwsbrief lees je verdere informatie. Noteer alvast de data:
* zondag 17 februari in Haaren
* zondag 31 maart in Lage Vuursche

 

 

AVG wetgeving
Zoals je vast al hebt gehoord is er sinds 25 mei een nieuw wet in werking getreden: de Algemene Verordening Gegevensbescherming: kort AVG. Ook ik heb hiermee te maken en wil uiteraard zorgvuldig omgaan met jouw gegevens. Ik stuur een paar keer per jaar een nieuwsbrief over de ontwikkelingen in mijn praktijk en actuele aankondigingen over de workshops. Uiteraard gebruik ik jouw e-mail alleen voor deze doelstelling.
Als je graag op de hoogte blijft, hoef je niks te doen. Afmelden kun je (kon je altijd al) door een simpele klik op de link onderaan in de voettekst.