Laden Evenementen

Waarom houden we eigenlijk zo van oorspronkelijke en spontane mensen? Omdat die over het algemeen in contact staan met hun totale ‘zijn’. De meesten van ons – ik ken het zelf zo goed – zijn sociaal aangepast, braaf, verantwoord, spiritueel, maar minder in contact met de delen die we hebben opgegeven in onze aanpassing aan de goedkeuring van onze omgeving. En toch zijn we ook ‘dat weggestopte stuk’: onze scherp-kritische, lustige, boosaardige, venijnige, jaloerse, egocentrische kant.
We ontmoeten onze schaduw als we een onverklaarbare hekel aan iemand hebben, als we een onaanvaardbare karaktertrek in onszelf ontdekken, of als we overweldigd worden door woede of schaamte.
De schaduw bevat niet alleen negatieve emoties, maar ook nog niet ontwikkelde kanten van onszelf. Een ontmoeting met je schaduw biedt dus kansen voor een diepgaande groei!
Tijdens deze workshop ontdek je in welke gedaantes jouw schaduwkant zich manifesteert. Je gaat deze kant van jezelf erkennen als deel van jou en krijgt de mogelijkheid je ‘blinde vlekken’ te ontwikkelen, waardoor je je een completer mens voelt en meer ontspannen in het leven kan staan.