VERLANGEN NAAR AANRAKING

In deze tijd van Corona wordt het gemis aan aanraking steeds groter. Waar we eerst nog elkaar spontaan een knuffel gaven, zijn we nu voorzichtig. De regel is nog steeds: houdt 1 ,5 meter afstand. In mijn praktijk ben ik er inmiddels aan gewend geraakt géén handen meer te schudden en elkaar te begroeten met woorden en via oogcontact. Toch voelt het voor mij nog steeds niet normaal om zo afstandelijk te zijn. Ik was laatst een ijsje eten in Oisterwijk. Het was lekker weer en ik stond te wachten achter de markering die met tape was aangegeven op het trottoir. Voor mij was een vrouw die wilde afrekenen. Naast haar stond een oude slechthorende man. Ze vroeg of hij even opzij kon gaan zodat zij bij de pinautomaat kon. Hij hoorde haar niet waarop zij met een grote boog om hem heen liep om zo uiteindelijk te kunnen betalen. Ik kreeg het gevoel alsof die man een enge ziekte bij zich droeg en je voor hem op moest passen. Terwijl hij waarschijnlijk niets onder de leden had. Ik schrok er wel van dat we onze medemens als bedreigend zijn gaan ervaren en nu zo met elkaar omgaan.

Als Rebalancer mag ik jou tijdens de sessie aanraken en daar ben ik heel blij mee. Zo kan ik toch een bijdrage leveren aan het schijnende tekort aan lichamelijk contact. Bovendien word ik er zelf ook gelukkig van!

Burgerlijk ongehoorzaam
Onderstaand gedicht herinnert je er weer aan hoe ongelooflijk belangrijk aanraking voor ons is. Of je nu klein bent of bejaard of ergens er tussen in, iedereen verlangt er diep van binnen naar om aangeraakt te worden. Ik nodig je dan ook uit, als het voor jou en de ander klopt, ‘burgerlijk ongehoorzaam’ te zijn en elkaar te knuffelen.

Toe raak me aan

De kracht van een knuffel: gezondheidsvoordelen - Gezonder LevenBen ik je baby, toe raak me aan
ik heb je aanraking nodig, meer dan je ooit misschien zult weten.
Was en verschoon me niet alleen, maar wieg me dicht tegen je aan,
kus mijn gezicht en streel mijn lichaam.
Je kalmerende zachte aanraking drukt veiligheid en liefde uit.

Als ik je kind ben, toe raak me aan
als ik tegenstribbel, je zelfs wegduw,
zet door, zoek manieren om aan mijn behoefte tegemoet te komen.
Je nachtzoen helpt mijn dromen te verzoeten.
Je aanrakingen overdag vertellen me wat je werkelijk voelt.

Als ik je tiener ben, toe raak me aan
denk niet omdat ik bijna volgroeid ben
niet hoeft te weten dat je om me geeft.
Ik heb behoefte aan de liefdevolle armen, aan een tedere stem.

Als ik je vriend ben, toe raak me aan
Niets laat me duidelijker weten dat je
om me geeft dan een hartelijke omhelzing.
Een opbeurende aanraking als ik in de put zit
verzekert me ervan dat ik word bemind en stelt me gerust dat ik niet alleen ben.
Jouw troostrijke aanraking is misschien de enige die ik krijg.

Als ik je partner ben, toe raak me aan
je denkt misschien dat je passie genoeg is,
maar alleen je armen houden mijn angsten tegen.
Ik heb behoefte aan de tedere, geruststellende
aanraking om me eraan te herinneren dat ik word bemind,
gewoon om mezelf.

Als ik je volwassen kind ben, toe raak me aan
Al heb ik een eigen gezin om vast te houden,
ik heb nog steeds behoefte aan de armen
van mijn pappie en mammie wanneer ik me gekwetst voel.
Als ouder kijk ik er anders tegenaan, waardeer ik jullie meer.

Als ik je bejaarde vader of moeder ben, toe raak me aan
Zoals ik werd aangeraakt toen ik nog heel jong was.
Houd mijn hand vast, zit dicht bij me, geef me kracht,
verwarm mijn vermoeide lichaam met jouw nabijheid.
Al is mijn huid nu gerimpeld, ze vindt het heerlijk om aangeraakt te worden.

Wees niet bang, raak me gewoon aan.

Phyllis Davis

WONEN IN DE BOSSEN

Mijn leven heeft een wending genomen. Nadat ik vorig jaar mijn relatie heb beëindigd, omdat het niet meer werkte in de vorm waarin wij samen waren, ben ik op zoek gegaan naar een andere woonruimte. Ik heb een fantastische plek gevonden op het recreatiegebied de Noenes in Haaren. Daar woon ik nu in een oud chalet (wel even iets anders als op de foto hierboven!) tussen de bomen en kijk ik tijdens mijn ontbijt naar spelende eekhoorns. Dat is echt geweldig!
Ik ga er een klimaat neutrale woning neerzetten. Het is een droom die ik al langer had – wonen in een duurzaam en nul-op-de-meter huis – en deze droom gaat nu in vervulling. Wel een uitdaging, want ik heb niet eerder verbouwd of gebouwd, maar zoals Pipi Langkous zegt: ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.

Door mijn bouwplannen zul je in het komende jaar weinig tot géén activiteiten voorbij zien komen op het gebied van workshops.

 

WEES WELKOM IN MIJN PRAKTIJK

Verlang jij naar meer innerlijke rust? Wil je uit je hoofd komen en meer voelen? Ben je op zoek naar een dieper contact met wie je werkelijk bent?
Dan is REBALANCING iets voor jou. Ik begeleid je met aandachtige aanraking, verschillende massagetechnieken en zelfonderzoekmethoden die je weer terugbrengen bij je oorspronkelijk kern. De sessie duurt 1 1/2 uur en wordt vaak gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar vanuit de aanvullende polis.

Verlang jij naar ontspanning? Aanraking zonder praten? Aandacht voor je lichamelijke klachten? 
Dan past een MASSAGE voor jou. Stress en allerlei fysieke ongemakken zoals hoofdpijn, nek, schouder of onderrug klachten kunnen erdoor verminderen. Na een massage voel je je lichter en weer een beetje nieuw. Je kunt kiezen uit een massage van 1 uur of van 1 1/2 uur.

Verlang jij naar het leren masseren van je partner? Wil je hem of haar verrassen met een bijzonder cadeau?
Dan is een PARTNERMASSAGE iets voor jou/jullie. Tijdens een individuele les van 2 1/2 uur in de sfeervolle ruimte van mijn praktijk leer je samen met jouw partner eenvoudig massagetechnieken die tot een volledige ontspanning leiden. Aanraking met aandacht en gevoel staat centraal en er is ook ruimte om je eigen wensen en creativiteit in te brengen.

Verlang jij naar meer intimiteit in jullie relatie? Heb je moeite met het delen van je gevoelens?
Dan is INTIMITEITSCOACHING waardevol voor jullie. In sessies van 1 1/2 uur wordt duidelijk welke gebieden van intimiteit minder aandacht krijgen in jullie relatie en welke persoonlijke aandachtspunten er zijn. Ik bied begeleiding aan in de vorm van de methode ‘linken’ (aanwezig zijn met en uiting geven aan je gevoelens in bijzijn van je partner), leren op eenvoudige wijze elkaar aandachtig en intuïtief te masseren en oefeningen uit de tantra.

Verlang jij naar een gezond en schoon lichaam? Heb je last van spijsverteringsklachten, vermoeidheid, obstipatie of allergieën? Wil je fit de winter in?
Dan is een REINIGINGSKUUR iets voor jou. Ik bied je een Detoxprogramma aan dat gebaseerd is op de principes van Jane Scrivner en dat zichzelf in tien jaar als zeer effectief heeft bewezen. Op elk willekeurig moment, wanneer jij er aan toe bent, kun je aan deze 30 dagen durende kuur beginnen. Het is geen dieet, maar een gezonde manier van eten. Voor meer informatie: kijk bij ‘agenda’.