Vorig jaar heb ik een masterclass gevolgd bij de een van de grondleggers van Rebalancing in Nederland (Nishant Matthews). Hij liet ons kennismaken met de een andere manier van omgaan met jezelf en reikte ons mogelijkheden aan om daarmee in de praktijk te werken.Vriend in de spiegel
Stel je eens voor: een persoon die altijd geduld met je heeft. Die zonder druk uit te oefenen, vol begrip en tederheid met je omgaat. Zo’n perfecte persoon bestaat.
Door op een andere manier met jezelf en je verkrampingen om te gaan, hervind je je authentieke zelf. Rust, liefde en begrip voor jezelf overspoelen je dan. Als je in je leven een moeilijke situatie tegenkomt, raakt dat een gevoel van bedreiging en onveiligheid. Als primaire reactie treedt verkramping op. In de verkramping verlies je het contact met jezelf, het licht en het leven. Om je staande te houden worden de verdedigingsmechanismen vechten, vluchten of bevriezen geactiveerd. Deze kun je herkennen in: terugtrekken, uit contact gaan, letterlijk weggaan (vluchten); boosheid, je afzetten, weerstand (vechten); passiviteit, gevoelloosheid, verstijven, geen reactie (bevriezen). Voor de meeste van jullie zal dit wel bekend zijn. Maar hoe kom je dan weer in contact met wie je in wezen bent?Sleutel naar liefde voor jezelf
De reacties die je bij jezelf en in je lichaam ervaart, worden geactiveerd om je te beschermen tegen pijnlijke gevoelens. Tegelijkertijd moet je daar ook een offer voor brengen n.l. dat je het contact verliest met jezelf en met anderen. In je jeugd kunnen er situaties geweest zijn die voor jou overweldigend waren en waar je niet anders op kon reageren dan jezelf verdedigen en in de overlevingmodus te gaan. Dit neurotische patroon herhaalt zich de rest van je leven op het moment dat ditzelfde gevoel opnieuw getriggerd wordt. Om jezelf anders te ervaren, is het dus van belang om los te komen van je reactiepatroon. Wat mij daarbij helpt, is dat ik ‘uitzoom’ en van een afstand kijk naar waar ik in zit. Vervolgens maak je contact met de gevoelens die zich achter je reactiepatronen verschuilen. Je blijft bij de pijn, ook al voelt die intens, en ademt er doorheen. Je staat fysieke en emotionele reacties toe, gaat er niet op in, maar laat het gebeuren. Je opent je hart voor jezelf zoals een vriend zonder oordeel en met aandacht bij je kan zijn. Dan zal de verkramping loslaten en komt er rust en liefde voor jezelf. Mijn taak als Rebalancer hierin is om je gronding te geven door de reacties die er zijn te duiden en je te begeleiden om vanuit je volwassenheid in contact te treden met je kindstukken, zodat jij zelf kunt dealen met je verleden. Dan zal je merken dat jij de leiding hebt en geen slachtoffer bent van je emoties.

 

Workshop Partnermassage

AANRAKEN EN GERAAKT WORDEN

Hoe heerlijk zou het zijn om elkaar met gevoel en aandacht aan te raken en te masseren? Om te ervaren dat er een verdiepende verbinding kan ontstaan die jullie contact verrijkt.

Het programma bestaat uit het aanleren of opfrissen van eenvoudig toe te passen massagetechnieken die tot ontspanning leiden. Je wordt uitgenodigd om daarbij te vertrouwen op je intuïtie en te geven wat goed voelt voor jezelf en de ander. Er is ruimte om je eigen creativiteit in te brengen en er ontstaat wat er ontstaat. Naast deze technieken zullen we het programma omlijsten met momenten van stilte en intimiteitsoefeningen waarbij je jezelf en elkaar op een liefdevolle manier gaat ontmoeten. Ontspannen, genieten en mogen zijn wie je bent zijn ingrediënten van deze dag. Ervaring met massage is niet nodig om deel te kunnen nemen.

Geen partner? Ook als gelegenheidsstel kun je aan de workshop meedoen.

De workshopdag wordt begeleid door Marianne Pijnenborg (www.praktijkkaroena.nl) en Johan Meijen (www.johanmeijen.nl).

Praktische informatie
Data: zondag 17 februari 2019 in Haaren
Tijd:   9.30 – 16.30 uur
Locatie: De Tempeliershoeve in Haaren
Kosten: € 100,- per persoon (incl. lunch)

Aanmelden kan via: info@praktijkkaroena.nl

Te verwachten …

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de zomer organiseer ik samen met mijn collega Johan Meijen:

* Massage minivakantie in Drenthe
woensdag 24 juli t/m zondag 28 juli 2019

In de volgende nieuwsbrief komt uitgebreide informatie over deze activiteit.