IN DEZE NIEUWSBRIEF

  • Opnieuw beginnen
  • In je kracht blijven staan
  • Omgaan met emoties
  • Wijziging tarieven 2022
Opnieuw beginnen

Het is een tijdje geleden dat je een nieuwsbrief van mij hebt ontvangen. Dat heeft een reden. Deze zomer heb ik mijn praktijk twee maanden stilgelegd om te herstellen van artritis klachten aan mijn handen en te heroverwegen hoe ik verder zou gaan met mijn praktijk. Kan ik met deze mogelijk terugkerende klacht nog Rebalancing sessies blijven geven of moet ik iets anders gaan doen? Kortom: tijd om de blik naar binnen te richten en te onderzoeken wat deze klacht mij te vertellen heeft.

Door niets te doen en thuis te zijn kwam ik tot rust. Ik voelde direct dat omscholing niet aan de orde is en het er eerder over gaat hoe ik mijn handen op een niet belastende manier kan blijven inzetten tijdens een sessie. Dat betekent minder kneden en masseren (oftewel ‘werken’) en meer voelend aanwezig zijn met mijn handen. De opbouw van een Rebalancing sessie verandert hierdoor niet, er is nog steeds een openingsgesprek, aandacht voor zelfonderzoek en een behandeling op de massagetafel.

Sinds ik in september weer begonnen ben met mijn praktijk, heb ik ontdekt met mijn handen te kunnen ‘luisteren’ – informatie van het lichaam op te vangen en deze te vertalen naar de client. Ook krijg ik steeds vaker terug dat er energetisch iets verandert door een Rebalancing sessie. Ik ben benieuwd hoe het zich verder zal ontwikkelen.

Nog regelmatig betrap ik mezelf erop weer op de ‘oude’ manier aan te raken. Dat merk ik dan ook aan mijn handen doordat de pijn weer opspeelt. De klacht heeft zo een signaalfunctie gekregen die me laat weten wanneer ik niet goed met mezelf ben afgestemd. Het vraagt van mij om me steeds weer te focussen op de nieuwe manier van aanraken zodat het eigen wordt. Een gewoontepatroon doorbreken neemt zo zijn tijd …

Heb jij ook last van lichamelijke klachten of zit je niet lekker in je vel, doe dan een stapje terug en neem tijd om tot rust te komen. Dan zullen de antwoorden over jezelf en wat je te doen hebt of te laten vanzelf naar boven komen.

d433a9e1-78cd-c679-8f45-a525f3e22929.jpg

 

In je kracht blijven staan

In deze turbulente tijd worden we extra uitgedaagd om in onze kracht te blijven staan, trouw te blijven aan je eigen waarheid, voorbij de meningen van anderen. Dat vraagt een diepe verankering in jezelf. Door regelmatig je eigen reacties op meningen te observeren en te onderzoeken, je bewust te zijn van je innerlijke vrijheid en je creativiteit te laten stromen kun jij je kracht dieper verankeren. Laat je niet meenemen door angst, maar voed jezelf met geestvoedende, inspirerende informatie, luister naar mooie muziek en zoek de natuur op. Zo zal angst steeds minder invloed op je krijgen en neemt het vertrouwen in het leven toe.

 

Blijf trouw aan jezelf, maar beweeg je altijd opwaarts naar groter bewustzijn en grotere liefde! Op de top zul je verenigd worden met al diegenen die, uit alle richtingen, dezelfde beklimming hebben ondernomen. 

Want al wat stijgt, voegt zich samen. 

~ Pierre Teilhard De Chardin

Omgaan met emoties

Geraakt worden en proberen het gevoel te verbergen of weg te duwen. Deze worsteling kom ik dagelijks tegen bij cliënten in mijn praktijk. Je bent bang dat het gevoel je overneemt en je de controle verliest. Om dit te voorkomen verzet je je tegen het toelaten van je gevoelens, waardoor de spanning in je lichaam opbouwt en de ontlading uitblijft. Weet dan dat emoties zijn als golven en weer verdwijnen als je ze geuit hebt.

‘Emoties zijn als golven,

ze hebben een natuurlijk verloop.

Ze wellen op.

Breken door

en trekken zich dan terug.’

 

– R. Frederick

emma-fabbri-CQhaNPtcrtE-unsplash-1.png

 

Dansen met gevoelens

Je kunt ook, net als de Muppets van Sesamstraat, dansen met je gevoelens 😉

Sesame Street

Emotions Dance (Sesam Street)


Wijziging tarieven 2022
Met ingang van 1 januari 2022 wijzigen de tarieven in mijn praktijk:

  • Intakegesprek (½ uur) + Rebalancing sessie (1 uur): € 110,-
  • Rebalancing sessie: € 110,- per 1 ½ uur
  • Zoom- of telefonische sessie: € 75,- per uur
  • Energetische massage: € 66,- per uur
  • Partnermassage: € 220,- per 2 ½ uur (voor 2 personen)
  • Intimiteit met je partner: € 165,- per 1 ½ uur (voor 2 personen)

 

open.php.gif