Leuk dat je mijn nieuwsbrief leest!

Hierin vind je informatie over:
  • Praktijk Karoena 20 jaar!
  • Terugblik lezingenavond “(Over)leven na traumatische ervaringen”
  • Aankondiging presentatie “Rebalancing: uit je hoofd in je lichaam” 28 november 2019
  • Workshop Partnermassage zondag 23 februari 202

Praktijk Karoena 20 jaar!

Mijn praktijk bestaat deze maand 20 jaar. Hoera!!
Ik heb er nog niet veel ruchtbaarheid aan gegeven, bescheiden als ik ben ;-), en het alleen gevierd met mijn collega’s Anneke en Willian. Toch vind ik het de moeite waard om bij stil te staan en terug te blikken hoe het verlopen is tot nu toe. In de komende nieuwsbrieven neem ik jullie daarin mee.In 1992 besloot ik me om te scholen van apothekersassistente naar natuurgeneeskundige/klassiek homeopaat en begon aan de 6 jarige beroepsopleiding aan de Hogeschool voor Natuurgeneeskunde in Arnhem. Het was een brede opleiding waarbij ik leerde over voeding en reinigingskuren, fyto(kruiden)therapie, iriscopie, klassieke homeopathie, natuurgeneeskundige methodieken, lichaamsgerichte therapieën en massage, Bach bloesemtherapie en therapeutische vorming. Er ging een wereld voor me open die me direct boeide en waarbij ik mezelf ook tegenkwam. Ik ontwikkelde een holistische visie die nog steeds een leidraad vormt in mijn sessies. Door mijn persoonlijke thema’s aan te kijken, heb ik mezelf beter leren kennen.
Om me nog meer te bekwamen in de klassieke homeopathie volgde ik een extra verdiepingsjaar in dit vakgebied. Na 7 jaar studie was ik klaar om mijn eigen praktijk op te richten en koos ervoor me toe te leggen op klassieke homeopathie en massage. Op 1 oktober 1999 schreef ik de praktijk in bij de Kamer van Koophandel en doopte haar met de naam ‘Karoena’ wat mededogen betekent. Een naam die tot op de dag van vandaag nog steeds richting geeft aan mijn innerlijke houding tijdens de sessies: contact maken vanuit mijn hart, niet oordelen en volledig accepteren van wat er is.

(Over)leven na een traumatische ervaringen

Op donderdag 10 oktober 2019 deed Willian Pijnenborg de aftrap van een reeks lezingen avonden bij de Tempeliershoeve. Het was een boeiende avond waarbij o.a. aandacht was voor de werking van ons stresssysteem en de verschillende soorten trauma’s. Ze gaf uitleg over hoe de psyche omgaat met trauma en wat nodig is om te helen. Ondanks dat ik al de nodige kennis heb over trauma’s, was het fijn om het in een compleet verhaal nog eens te horen. Haar slotzin blijft me bij: leven met trauma = integreren van trauma in je leven.

Rebalancing: uit je hoofd in je lichaam

Op donderdag 28 november neem ik het stokje over van Willian en verzorg een avond over Rebalancing. Op een laagdrempelige manier kun je er kennis mee maken. Kom je al in mijn praktijk voor Rebalancing sessies, dan kan deze avond je meer achtergrond informatie geven.

Herken je het als ik zeg dat vandaag de dag er vaak een beroep wordt gedaan op het hoofd? Je bent de hele dag druk in de weer en je rent van de ene afspraak naar de andere. Dat kan als gevolg hebben dat je vergeet stil te staan bij het voelen van je lichaam, je lijf dat de hele dag hard aan het werk is. Juist dat lichaam kan als geen ander aangeven hoe het met je is. Als Rebalancer heb ik ontdekt dat het lichaam een waardevolle ingang is voor onderzoek naar jezelf. Door in contact te gaan met je lijf kun je er achter komen wat je voelt, wat je wilt en vooral wat je nodig hebt.
Wanneer het denken de overhand heeft, kan lichaamsbewustzijn en contact met je gevoelens een hele uitdaging zijn.

Graag nodig ik je uit om 28 november kennis te maken met Rebalancing. De avond start met een informatief gedeelte over wat Rebalancing is, het ontstaan ervan en wanneer toe te passen. Daarnaast zal er aandacht zijn voor de taal van het lichaam. Wat vertelt een fysieke klacht over jouw gevoelens, levenshouding en patronen? Vanuit 20 jaar praktijkervaring deel ik mijn kennis en ervaringen met deze vorm van lichaamswerk. In het tweede gedeelte van de avond ga je zelf ervaren hoe je meer in contact kunt komen met je lichaam middels de basisprincipes van Rebalancing. Mogelijk vormt dit een aanzet om vaker het contact met je lijf op te zoeken.

Praktische informatie
Datum: donderdag 28 november 2019
Tijd: 19.30 uur ontvangst met koffie en thee
Duur: 20.00 – 21.30 uur
Locatie: De Tempeliershoeve (in Haaren)
Vergoeding: € 10,- (contant betalen of per Tikkie)

Aanmelden voor de lezing

Workshop Partnermassage

Als je verliefd bent, wil je niets liever dan elkaar steeds aanraken en knuffelen. Door een volle agenda, drukte op het werk en de zorg voor de kinderen komt het er vaak niet meer van. Het knuffelhormoon (oxytocine) dat je z’on fijn gevoel gaf, lijkt te zijn verdwenen. Niets is minder waar. Massage kan dat heerlijke gevoel weer terugbrengen. Ik nodig je uit om samen met je partner deel te nemen aan een heerlijke dag partnermassage.Op deze dag leren we jullie eenvoudig massagetechnieken die tot ontspanning leiden. Je wordt uitgenodigd om daarbij te vertrouwen op je intuïtie en te geven wat goed voelt voor jezelf en de ander. Er is ruimte om je eigen creativiteit in te brengen en er ontstaat wat er ontstaat. Naast deze technieken zullen we het programma omlijsten met momenten van stilte en intimiteitsoefeningen waarbij je jezelf en elkaar op een liefdevolle manier gaat ontmoeten.Ontspannen, genieten en mogen zijn wie je bent zijn ingrediënten van deze dag. Ervaring met massage is niet nodig om deel te kunnen nemen.

Geen partner? Ook als gelegenheidsstel kun je aan de workshop meedoen.

TIP: LEUK CADEAU VOOR VALENTIJN, SINTERKLAAS OF KERST

Praktische informatie
Data:  zondag 23 februari 2020 (Lage Vuursche)
zondag 10 mei 2020 (Haaren)
Tijd:   9.30 – 16.30 uur
Kosten: € 100,- per persoon (incl. lunch)

Aanmelden kan via: info@praktijkkaroena.nl