Kwaliteiten
Vrienden, familie en cliënten ervaren mij als een invoelend en betrokken mens; zacht en krachtig, aandachtig en liefdevol, ruimte gevend, deskundig met handen die weten. Ik kan goed luisteren en heb het vermogen om de juiste vragen te stellen waardoor de cliënt tot inzicht komt. En bied een veilige setting waarin klachten zich kunnen ontvouwen. Ik hou van een praktische en aardse aanpak waarmee je in het dagelijkse leven verder kunt.

Mijn naam is Marianne Pijnenborg (1966)

Opgegroeid
Geboren en getogen in het Brabantse Haaren in een gezin met twee jongere zussen en ouders met een boeren inslag. In 1989 heb ik het dorp verlaten en had niet verwacht er in 2017 weer terug te keren om er mijn praktijk voort te zetten. Doordat ik de mogelijkheid kreeg om in de voormalige boerderij van mijn opa en oma met mijn twee nichten arbeidspsychologen te gaan samenwerken, lonkte mijn geboortegrond weer.

Mijn ontwikkeling
Tot mijn 25ste heb ik veelal gedaan wat anderen dachten dat goed voor me was. In 1992 koos ik vanuit mijn hart voor de zesjarige natuurgeneeskunde opleiding (HVNA). Daar ontvouwde zich een weg, waar ik niet meer van af ben geweken. Ik maakte kennis met de holistische visie, het zelfgenezend vermogen van de mens en natuurlijke geneeswijzen om met ziekte en gezondheid om te gaan. En ik leerde mezelf beter kennen waardoor ik in een intensief proces kwam van zelfreflectie en persoonlijke groei.

Toen ik in 2003 aan de Rebalancing opleiding begon, voelde dat als thuiskomen. Het verlangen om massage te combineren met procesbegeleiding kwam daarin voor mij samen. Sindsdien heb ik me helemaal toegelegd op lichaamswerk, bewustwording, spiritualiteit en essentie. Ik nam deel aan diverse workshops o.a. aan het Jungiaanse Instituut, familieopstellingen, Trager, Zelfonderzoek, Trauma Healing, Samassati Kleurenlicht Therapie, Authentic Movement, Oneness Awakening, Byron Katie, Focussen, stembevrijding en Art of Breathing.

Ook volgde ik jaartrainingen in Tantra, Dansen in Zijn (Vijf Ritmes), Biodanza en Liefdesbang. Daarnaast heb ik me verdiept in de Oosterse bewegingsleer (Tai Chi en Qi Gong), meditatie (Zen, Vipassana, mindfulness) en yoga (power, yin, Kaiut).
Mijn kennis over voeding, kruiden en natuurgeneeskunde zet ik soms nog in ter ondersteuning.

Missie
In 1999 startte ik mijn eigen praktijk. Mijn belangrijkste drijfveer is iets voor mijn medemens te willen betekenen. Je zou kunnen zeggen dat het met zingeving van mijn bestaan te maken heeft. Naar mate de praktijk zich verder ontwikkelde en ik steeds meer van mezelf ging ontdekken, werd het mij duidelijk op welke manier ik kan bijdragen. Ik wil een gids zijn voor mensen bij het aankijken van levensvraagstukken en begeleiden in het steeds meer doordringen tot de eigen kern. Het geeft me vervulling als iemand bij zijn oorspronkelijkheid komt en daar geluk en vrede ervaart. Daarbij gebruik ik alle kennis en levenservaring die ik tot nu toe in mijn leven heb opgedaan.

De weg naar mezelf is mijn passie geworden, zowel voor mijn eigen ontwikkeling als voor de begeleiding van anderen.