Ik ben geboren en getogen in het Brabantse Haaren in een gezin met twee jongere zussen en ouders met een boeren inslag. In 1989 heb ik het dorp verlaten en had niet verwacht in 2017 weer terug te keren om er mijn praktijk voort te zetten. Doordat ik de mogelijkheid kreeg om met mijn twee nichten arbeidspsychologen in de voormalige boerderij van mijn opa en oma te gaan samenwerken, lonkte mijn geboortegrond weer.

Mijn naam is Marianne Pijnenborg (1966)

Mijn ontwikkeling
Tot mijn 25ste heb ik veelal gedaan wat anderen dachten dat goed voor me was. Ik had diverse interesses en wist niet wat ik echt wilde. Bij mijn eerste baan als apothekersassistente had ik meer belangstelling voor natuurlijke middelen dan voor regulier medicatie en toen wist ik: hier wil ik iets mee. Daardoor kon ik in 1992 vanuit mijn hart kiezen voor de zesjarige natuurgeneeskunde opleiding (HVNA). Daar ontvouwde zich een weg, waar ik niet meer van af ben geweken. Ik maakte kennis met de holistische visie, het zelfgenezend vermogen van de mens en natuurlijke geneeswijzen om met ziekte en gezondheid om te gaan.

In 1999 startte ik mijn eigen praktijk in klassiek homeopathie en massage. Het verlangen om massage te combineren met persoonlijke begeleiding kwam samen toen ik in 2003 startte met de Rebalancing opleiding. Het voelde als thuiskomen, op mijn lijf geschreven. Sindsdien heb ik me helemaal toegelegd op lichaamswerk, bewustwording, spiritualiteit en essentie. Mijn kennis over voeding, kruiden en natuurgeneeskunde zet ik soms nog in ter ondersteuning.

Tijdens de opleidingen was er ook veel aandacht voor zelfreflectie waardoor ik geconfronteerd werd met mezelf en in contact kwam met gevoelens waar ik geen raad mee wist. Zoals het niet kunnen zijn, wie ik in wezen ben en het gemis aan aanraking in mijn jeugd. Door steeds weer naar het voelen toe te gaan, leerde ik met mijn emoties te zijn en kwam ik steeds dichter in contact met mijn kern.

Missie
Mijn belangrijkste drijfveer is iets voor mijn medemens te willen betekenen. Je zou kunnen zeggen dat het met zingeving van mijn bestaan te maken heeft. Naarmate de praktijk zich verder ontwikkelde en ik steeds meer van mezelf ging ontdekken, werd het mij duidelijk op welke manier ik kan bijdragen. Ik wil een gids zijn voor mensen bij het aankijken van levensvraagstukken en begeleiden in het steeds meer doordringen tot de eigen kern. Het geeft me vervulling als iemand bij zijn oorspronkelijkheid komt en daar geluk en vrede ervaart. Daarbij gebruik ik alle kennis en levenservaring die ik tot nu toe in mijn leven heb opgedaan.

Kwaliteiten
Vrienden, familie en cliënten ervaren mij als een invoelend en betrokken mens; zacht en krachtig, aandachtig en liefdevol, ruimte gevend, deskundig met handen die weten. Ik kan goed luisteren en heb het vermogen om de juiste vragen te stellen waardoor de cliënt tot inzicht komt. En bied een veilige setting waarin klachten zich kunnen ontvouwen. Ik hou van een praktische en aardse aanpak waarmee je in het dagelijkse leven verder kunt.

De weg naar mezelf is mijn passie geworden, zowel voor mijn eigen ontwikkeling als voor de begeleiding van anderen.