Laden Evenementen

Voel & Beleef avonden/ochtenden
Een mooi aanbod vanuit de Tempeliershoeve!

Elke week organiseren we een avond en/of ochtend waarop we jou een fijn moment voor jezelf willen geven. Dat kan zijn door te bewegen, te zingen of te mediteren. Gewoon lekker voelen en meedoen, je hoeft er niets voor te kunnen, je hoeft geen enkele ervaring te hebben. Een avond of een ochtend die je jezelf gunt om op allerlei manieren even stil te staan bij jezelf. Hieronder lees je wat je kunt verwachten op de verschillende avonden/ochtenden.

Programma najaar 2023

4 oktober       Lekker in je lijf  – Lichaamswerk

5 oktober       Osho meditatie – Meditatie

10 oktober      Soundful mediteren- Meditatie

11 oktober       Mind-voel wandelen (9.00-10.30 uur) – Meditatie

11 oktober      Zing je vrij- Stemwerk

18 oktober      Lekker in je lijf- Lichaamswerk

24 oktober      Rebalancing- Lichaamswerk

25 oktober      Improvisatietheater- Stem & Lichaamswerk

30 oktober      Bewustzijn in beweging- Lichaamswerk

7 november     Leven vanuit je hart- Lichaamswerk

8 november     Osho meditatie- Meditatie

15 november    Mind-voel wandelen (9.00-10.30 uur)- Meditatie

20 november   Rebalancing- Lichaamswerk

22 november   Ademen, mantra en stilte- Stemwerk

27 november   Bewustzijn in beweging- Lichaamswerk

13 december  Improvisatietheater- Stem & Lichaamswerk

Zing je Vrij
Vind je het lastig om jezelf te laten horen? Mag jij er zijn precies zoals je bent?
Ervaar wat er in jou leeft door te ademen, door te klinken, door te zingen, door los te laten. Dat geeft ruimte en vertrouwen, dan voel je je vrij, dan kun je contact maken met jezelf en de ander. Jouw stem vertelt jouw verhaal!
Door Annet Vervoort

Improvisatietheater
Iets wat iedereen kan! Niet te veel in je hoofd gaan zitten, maar zoveel mogelijk “ja” op alles zeggen. Dingen in jezelf ontdekken waarvan je niet wist dat je ze in je had. Een vaardigheid die je helpt om gemakkelijker voor groepen te staan en je verhaal te vertellen. Ervaar hoe het is om op een ‘speelse’ manier jezelf helemaal laten zien en horen!
Door Annet Vervoort

Lekker in je lijf
Landen in je lijf hoe doe je dat!?
Ervaar in deze avond je kracht en de balans die je in je hebt maar soms vergeet.
Een combinatie van Pilates, Yoga en mindfulness en je hoeft geen ervaring te hebben in yoga o.i.d. gewoon ervaren!!
Door Miriam Bakx

Osho meditatie
Maak kennis met deze actieve meditatievorm en ervaar hoe je vanuit je lichaam in de stilte komt. In een Osho meditatie worden dynamische beweging, ademhalingstechnieken en stilte gecombineerd om je te helpen je geest te kalmeren, stress te verminderen en emotionele blokkades op te lossen. Ook als je lichamelijke beperkt bent, is deelname mogelijk.
Door Marianne Pijnenborg

Rebalancing
Kom en ontdek Rebalancing – de weg naar lichaamsbewustzijn en innerlijke verrijking. Laat je hoofd en lichaam samensmelten. Verken, voel en omarm de magie van jouw lichaam. Ik neem je mee in oefeningen en aanraking waardoor je geest ontspant, je je lichaam voelt en een thuis vindt in jezelf.
Door Marianne Pijnenborg

Soundful mediteren
Soundful mediteren is een combinatie van Klankontspanning & Soundful mediteren.
We nemen je mee op reis in een prachtige geleide meditatie live begeleid door klanken. Als deelnemer hoef je even helemaal niets anders te doen dan heerlijk ontspannen te komen liggen en je mee te laten nemen in woorden en klanken. Ook als je lichamelijke beperkt bent, is deelname mogelijk.
Door Yvonne de Brouwer & Tonny van den Hout

Leven vanuit je hart
Herken je het als ik zeg dat mijn hoofd de hele dag aanstaat? En dat ik soms vergeet dat onder dat hoofd nog een heel lijf zit met daarin een prachtig hart. Je hart geeft vaak als eerste een signaal af, net zoals je intuïtie, maar hoe vaak negeer je dit signaal en ga je vanuit je hoofd anders beredeneren en weer door. Ik nodig je van harte uit om tijdens deze avond uit je hoofd te gaan en hernieuwd kennis te maken met je hart aan de hand van fysieke oefeningen.
Door Yvonne de Brouwer

Mind-voel wandelen
Geen dag is hetzelfde zo ook deze wandelingen niet. Ik bied je een boswandeling aan rondom kasteel Nemerlaer, waarin ik je begeleid met o.a. gevarieerde ademoefeningen, visualisaties en/of inzichtkaarten.
Laat je verrassen door de kracht van de natuur, juist door rust en stilte, krijg je de inzichten die je nodig hebt op dit moment. Door ruimte te maken en aandacht te geven aan je eigen, je behoeftes en gevoelens. Je krijgt de tijd om los te laten en op te laden, weg van de ruis van alle dag, even de tijd nemen voor jezelf, Je bent het waard.
Door Ingrid Versteijnen

Bewustzijn in beweging
Wil jij meer rust of minder pijn, zoek je naar meer voldoening of zorg je vooral voor de ander i.p.v. voor jezelf? En ben je benieuwd naar de onderliggende oorzaak hiervan? Maak dan bewust kennis met de antwoorden die je kan vinden in je onderbewustzijn. We richten ons tijdens deze avond op de vijf elementen: hout, vuur, aarde, metaal en water. Zij corresponderen o.a. met verschillende seizoenen en meridianen maar ook op het fysieke, emotionele als spiritueel welzijn. Op een zachte manier kunnen we de disbalans opsporen, patronen herkennen en overtuigingen loslaten, waardoor de energie weer optimaal gaat stromen en jij meer balans en tevredenheid ervaart.
Door Ingrid Versteijnen

Ademen, mantra en stilte
Iedereen kent het ongemakkelijke gevoel, het spannende van stil zijn, maar ook stress in het dagelijkse leven. Je ademhaling kruipt omhoog, wordt oppervlakkerig, het voelt benauwd, sommigen gaan hyperventileren. Je gaat uit contact met jezelf. Helpend is je te richten op je lichaam, op je ademhaling. En hoe doe je dat dan?? We doen eenvoudige ademhalingsoefeningen, waardoor je je meer bewust wordt van jouw ademhaling. Mantra’s zijn korte teksten op een eenvoudige melodie die steeds herhaald worden. Je hoeft niet te kunnen zingen, denken is niet nodig, je verbindt je met jezelf en met de ander.
Hierna zijn we samen stil. “Stilte is de golflengte waarop de ziel tot ons spreekt”, woorden van popmusicus Sting. En voelt dit ongemakkelijk, dan kun je meteen oefenen in ademen.
Door Annet Vervoort

Praktische informatie
Data: zie overzicht
Tijden: avonden 19.30 – 21.00 uur, daarna koffie & thee voor wie dat wil
Mind-voel wandelingen 9.00 – 10.30 uur bij kasteel Nemelaer (Haaren)
Kosten: € 20,- per avond of 5-strippenkaart van € 75,00 (opmaken binnen deze reeks)
Aanmelden en facturering: via de website van de Tempeliershoeve