Een tijdje terug las ik in een nieuwsbrief een aankondiging van een sjamaan uit Noorwegen die uitgenodigd was om sessies te geven in Tilburg. Het sprak me aan, maar voelde ook aarzeling. Heb ik niet al genoeg gedaan aan persoonlijke ontwikkeling? Ik besloot om er eens een nachtje over te slapen en heb uiteindelijk een afspraak gemaakt. Christer, de Nordic Shamaan, begon direct zonder woorden en liet me ervaren hoe ik helemaal thuis kon zijn bij mezelf (in zijn bewoording: ‘coming home’). Pijnlijke plekken in mijn lichaam werden aangeraakt en geblokkeerde energie ging weer stromen. De eerste dagen na mijn bezoek aan Christer voelde ik me krachtig, stevig geankerd in mezelf en helder aanwezig. Met duidelijk meer grond onder mijn voeten. In mijn praktijk verliepen de Rebalancing sessies anders: ik was directer, met minder woorden en voelde duidelijker mijn intuïtieve ingevingen. Kortom: meer authenticiteit. Ik was verheugd over deze verandering. “Als ik dit nou eens kon vasthouden”, dacht ik bij mezelf, “dat zou mooi zijn!” Maar … na één week was ik het kwijt en teleurgesteld dat ik de fijne ervaring niet meer zo sterk kon voelen. Diep van binnen wist ik dat het nog ergens moest zijn, alleen had ik er minder contact mee. Een ander kan mij immers alleen iets laten ervaren wat ik al in mij heb. Door de sessie met de sjamaan werd ik me bewust van mijn authenticiteit en heb die in volheid kunnen beleven. Nu mag ik zelf weer verbinding maken met mijn eigenheid, in de mate waarin ik het bij hem ervaren heb, en dat gaat moeizamer. In de kern komt het erop neer dat ik dicht bij mezelf blijf, de grond voel onder mijn voeten en aandacht heb bij alles wat ik doe. Ik mediteer weer vaker en luister naar de signalen van mijn lichaam. Ook heb ik een sjamanistische drum gekocht. Het spelen op de drum maakt me blij en helpt me ook om te gronden. Als ik me er voldoende mee verbonden heb, ga ik hem ook in de praktijk gebruiken!