Individuele Reinigingskuur

Waarom een reinigingskuur?

De basis van onze gezondheid ligt in een gezond spijsverteringsstelsel. Door stress en verkeerde voedingsgewoonten kunnen tal van klachten ontstaan op lichamelijk maar ook geestelijk vlak, bijv. vermoeidheid, hoofdpijn, concentratiestoornissen, obstipatie, allergie etc. Onze spijsvertering is veelal overbelast, omdat wij doorgaans te veel, te snel en te geraffineerd (bewerkt) eten. Hierdoor ontstaat een ophoping van afvalstoffen die uiteindelijk ziekten kunnen veroorzaken. Door onze spijsvertering even rust te geven, stimuleren we ons zelfgenezend vermogen waardoor het verstoorde evenwicht weer hersteld kan worden.

Kuurprogramma

Een reinigingskuur kun je het gehele jaar door doen, maar het voorjaar en najaar zijn wel de beste tijden. Dan bevindt het lichaam zich in een overgangsfase tussen winter en zomer, en andersom. In de lente zijn m.n. de lever en galblaas actiever en in de herfst de longen en dikke darm (Chinese vijf elementenleer).

Reinigingskuur Ik bied je een Detoxprogramma aan dat gebaseerd is op de principes van Jane Scrivner en dat zichzelf in tien jaar als zeer effectief heeft bewezen. Op elk willekeurig moment, wanneer jij er aan toe bent, kun je aan deze 30 dagen durende kuur beginnen. Het is geen dieet, maar een gezonde manier van eten. In de praktijk vallen de meeste mensen er wel van af. Het gaat er echter op de allereerste plaats om je energieker en beter in je vel te voelen.

Wat houdt dit programma in? Reinigingskuur

Na 1 maand heb je weer meer energie. Je huid ziet er stralend uit en je zit weer wat strakker in je vel. Cellulitis is verdwenen of in ieder geval aanzienlijk vermindert.

Ervaringen

“Marianne heeft mij 30 dagen begeleid bij mijn detoxkuur. Ik vond de kuur heel goed te doen. Ik heb absoluut lekker gegeten en zelfs nieuwe lekkere dingen ontdekt. Recepten die ik voorheen uitgebreid maakte, blijken nu met minder en gezondere ingrediënten zeker zo lekker te zijn - ook voor mijn niet-detoxende huisgenoten. Ik voel nu zelf wat goed is voor mijn lichaam en wat niet. Ik denk dat zelfs mijn chocoladeverslaving nu echt wel voorbij is! Oh ja, en ondertussen ben ik ongemerkt ruim 4 kilo afgevallen! Mijn cellulitis is weg. In de sauna voel ik me weer op mijn gemak. Mijn huid ziet er stralend uit en voelt lekker zacht en ik voel me veel fitter dan voorheen. Vooraf gaf Marianne mij goede uitleg. Marianne was steeds goed bereikbaar als ik vragen had of die ene keer dat ik het moeilijk had. Tijdens de kuur heeft zij mij een pakking gegeven voor een dieptebehandeling (heerlijk!) en twee lekkere massages. Kortom, de dingen die mij voorheen zwaar leken bleken juist heel prettig en goed in te passen in mijn drukke leven. De paasdagen en de verjaardag van mijn zoon heb ik op smakelijke maar gezonde wijze gevierd en het is niemand opgevallen dat ik aan het detoxen was. Ik houd een behoorlijk aantal van de eetveranderingen nog wel even vol, net als de aandacht voor mijzelf en mijn lichaam”.

‘De tweede reinigingskuur die ik deed onder begeleiding van Marianne heb ik wederom als verrijkend ervaren. Wat me aanspreekt aan de kuur is dat eetgewoonten en -patronen worden doorbroken. Daardoor ga ik voeding en mijn lichaam bewuster ervaren. Hoewel ik al langer weet dat voeding en aandacht voor mijn lichaam veel invloed heeft op mijn hele systeem, heb ik dat nu weer aan den lijve ondervonden. Behalve fysieke effecten als een zachte, gladde huid, een fris en energiek gevoel en geen opvliegers meer, werd ik me gewaar dat ik opmerkzamer, helderder en positiever werd. Ook heb ik de extra aandacht voor mezelf door o.a. sauna, baden, scrubben, wandelen en niet te vergeten de heerlijke massages van Marianne ervaren als verwennerij. Ik ga dit zeker vaker doen en misschien ook een paar keer per jaar een weekje. Heerlijk om zo de lente te beginnen alsof er weer een nieuw leven voor me ligt. Marianne bedankt!’