Rebalancing Workshops

De Rebalancing Workshopdagen zijn er voor iedereen die op zoek is naar zelfkennis en met een frisse blik naar zijn of haar leven wil kijken. We werken vanuit het uitgangspunt dat al je ervaringen en overtuigingen een effect hebben op je lichaam. Je lijf is een unieke bron van kennis en wijsheid. Je bewustzijn van wat er in je lichaam leeft, geeft je directe informatie die de deur opent naar nieuwe keuzes. Aan de hand van herkenbare thema’s neem ik je mee op ontdekkingstocht naar jezelf. En reik je vaardigheden aan om bewuster en intenser te leven en het contact met jezelf en anderen te verdiepen.   

Tijdens de Rebalancing Workshop maak ik gebruik van:

 • actieve en stille meditatievormen
 • beweging en dans
 • ademhalingstechnieken
 • zelfonderzoek en communicatie oefeningen
 • open deelrondes  

  Waar ligt mijn grens? Handen

  Je grenzen stellen en deze bewaken ... het klinkt eenvoudig. Toch blijkt het in de praktijk vaak moeilijk te zijn. Je zegt misschien wel eens iets toe wat je eigenlijk niet wil of kan doen. Of je laat iemand dichter bij komen dan goed voor je voelt. Als dit vaak gebeurt, kunnen er problemen ontstaan zoals onvrede, stress, ziekte, verlies aan eigenwaarde en burn-out. Het kan je allemaal overkomen als gevolg van onbedoeld 'ja' zeggen.
  Deze workshop geeft je inzicht in de overtuigingen die jou belemmeren grenzen te stellen aan anderen én aan jezelf. Je leert af te stemmen op je innerlijk zodat je de signalen van je grenzen gaat herkennen. En je krijgt handvaten aangereikt die je ondersteunen en de mogelijkheid bieden met jezelf in contact te blijven. Hierdoor ben je niet meer bezig met overleven, maar doe je dat wat goed voor je is!

  Omgaan met je reactiepatronen Handen

  Veel van wat je doet en hoe je reageert, gebeurt automatisch, zonder erbij stil te staan, zonder erover na te denken. Je hebt ze vast ook: gewoontes die elke dag terugkomen en die je routinematig doet. En het zal je ook niet onbekend zijn dat je vaak op dezelfde manier reageert wanneer je emotioneel door iets geraakt wordt. Het lijkt dan onmogelijk om het anders te doen, omdat de huidige situatie je gewoontepatronen triggert.  Hoe kun je uit je reactiepatronen stappen en weer aandachtig aanwezig zijn bij wat je ervaart? Hoe kun je vrij worden van herhalende emotionele reacties?
  Op deze dag krijg je tools aangereikt om meer mindful te zijn bij alles waar je mee bezig bent. Je wordt je bewust van de ervaringen uit het verleden die geleid hebben tot jouw reactiepatronen.
  Er is ook aandacht voor jouw verdedigingsmechanismen die ontstaan zijn om je te beschermen tegen heftige emoties. Dit mechanisme zorgt ervoor dat emoties, die je als negatief of onprettig ervaart, niet voelt, waardoor deze ook onbewust blijven. Je leert op deze dag om daar anders mee om te gaan, zodat je een volgende keer kunt kiezen hoe je reageert op wat jou raakt.

  Ontmoeting met je schaduw Handen

  Waarom houden we eigenlijk zo van oorspronkelijke en spontane mensen? Omdat die over het algemeen in contact staan met hun totale 'zijn'. De meesten van ons - ik ken het zelf zo goed - zijn sociaal aangepast, braaf, verantwoord, spiritueel, maar minder in contact met de delen die we hebben opgegeven in onze aanpassing aan de goedkeuring van onze omgeving. En toch zijn we ook dat weggestopte stuk: onze scherp-kritische, lustige, boosaardige, venijnige, jaloerse, egocentrische kant.
  We ontmoeten onze schaduw als we een onverklaarbare hekel aan iemand hebben, als we een onaanvaardbare karaktertrek in onszelf ontdekken, of als we overweldigd worden door woede of schaamte.
  De schaduw bevat niet alleen negatieve emoties, maar ook nog niet ontwikkelde kanten van onszelf. Een ontmoeting met je schaduw biedt dus kansen voor een diepgaande groei!
  Tijdens deze workshop ontdek je in welke gedaantes jouw schaduwkant zich manifesteert. Je gaat deze kant van jezelf erkennen als deel van jou en krijgt de mogelijkheid je ‘blinde vlekken’ te ontwikkelen, waardoor je je een completer mens voelt en meer ontspannen in het leven kan staan.

  Praktische Informatie

  Data: 16 september 2017 – Waar ligt mijn grens?
  7 oktober 2017 – Omgaan met reactiepatronen
  4 november 2017 – Ontmoeting met je schaduw
  Tijd: 9.30 - 17.00 uur
  Locatie: De Tempeliershoeve in Haaren (www.tempeliershoeve.nl)
  Kosten: € 280,- volledige training
  € 100,- per losse workshopdag
  (lunch zelf meenemen)
  Deelnemers: max. 14 personen

  Doordat de onderwerpen van de afzonderlijke workshops goed bij elkaar passen, zal het een extra verdieping geven als je de volledige training volgt.

  Ervaring

  ’De workshops van Marianne heb ik ervaren als een werkplaats voor mijn ziel’.

  ‘In het afgelopen jaar heb ik drie keer deelgenomen aan de workshops en voor mij waren het steeds weer onverwachte ervaringen met mezelf. De sfeer voelt veilig, waardoor ik me vrij(er) voel in wat ik uit en vertel. Door de afwisseling van meditatie, dans, zelfonderzoek en creatieve oefeningen krijgt elke “opdracht” een eigen dimensie. Sowieso geeft een hele dag “aandacht voor mezelf” een warm gevoel!!’

  ‘Ik vond het een boeiende dag, waarbij ik bij sommige oefeningen niet veel voelde en bij anderen weer wel. De ademhalingsoefening heeft bij mij het meeste indruk achtergelaten. In het begin merkte ik niet echt een nawerking in het verdere dagelijkse leven, maar toch de laatste tijd merk ik dat ik wat dichter bij mezelf blijf. Ik uit mijn gevoelens eerder, speel minder een rol en ben meer mezelf’.

  Begeleiding

  Marianne Pijnenborg
  Ik ben gediplomeerd Rebalancer en Natuurgeneeskundige. Sinds 1999 heb ik een eigen praktijk voor Lichaamsgerichte Therapie en Coaching in ’s-Hertogenbosch waarbij ik cliënten individueel begeleid met Rebalancing, massage, natuurgeneeskunde en reinigingskuren.

  Ondersteund door

  Nicole Jansen
  Ik heb ervaring met diverse vormen van lichaamsgerichte therapie, yoga, dans, meditatie en intuïtieve ontwikkeling.

  Aanmelden

  Dit kan telefonisch bij Marianne Pijnenborg (06 – 28518357) of via e-mail (info@praktijkkaroena.nl).