Massage

Massagevormen en benadering

Behoefte aan lichamelijk contact en aanraking is heel menselijk. Diep van binnen weet ieder mens dat wrijven over een pijnlijk ledemaat de klacht verlicht en dat aanraken een positief gevoel geeft. Dat verklaart ook waarom verschillende vormen van massage onophoudelijk, de hele geschiedenis door, gebruikt zijn.

Massage Sinds begin jaren ‘90 heb ik diverse vormen van massage leren toepassen die hun oorsprong hebben in zowel het Westen als het Oosten, zoals Klassieke Massage, Heilmassage, voetreflexologie. En Rolfing, Tragering, Feldenkrais en Cranio Sacraal Therapie die ook in Rebalancing worden toegepast. Ik combineer deze vormen tijdens de behandeling en benader de klacht vanuit het holistische principe. Dat betekent dat ik me niet beperk tot het losmaken van de spieren, maar er ook achter probeer te komen wat de oorzaak is van de spanning in de spieren. De behandeling kan gecombineerd worden met lichaamsoefeningen uit de Oosterse bewegingsleer en Bio-energetica. Uiteraard is de massage ook bedoeld om in de aanwezige rust en stilte van de behandeling helemaal in jezelf te ontspannen.

Wanneer een massage?

Massage ontspant lichaam en geest. Stress en allerlei fysieke ongemakken zoals hoofdpijn, nek, schouder of onderrugklachten kunnen erdoor verminderen. Massage koestert en zorgt voor een moment van rust en aandacht in de hectiek van alle dag. Het helpt je jezelf te hervinden in een periode van burn out of overspannenheid. Na een massage voel je je vrijer, lichter en weer een beetje nieuw.

De Massage behandeling

Ik masseer met een natuurlijke massageolie en combineer dat soms met aromatherapie. Er is een keuze tussen een behandeling van één uur of anderhalf uur.