Marianne Pijnenborg

Marianne Pijnenborg Marianne Pijnenborg (1966) is Rebalancer, Masseuse, Natuurgeneeskundig Therapeut en Klassiek Homeopaat.

Missie

Toen ik in 1999 met mijn praktijk begon, was mijn belangrijkste drijfveer iets voor mijn medemens te willen betekenen. Je zou kunnen zeggen dat het met zingeving van mijn bestaan te maken heeft. En naar mate de praktijk zich verder ontwikkelde en ik steeds meer van mezelf ging ontdekken, werd het mij duidelijk op welk niveau ik kan bijdragen. Het is mijn passie een gids te zijn voor mensen bij het doorleven van levensvraagstukken en te begeleiden in het steeds meer en dieper doordringen tot de eigen kern. Het maakt me blij als iemand bij zijn oorspronkelijkheid komt en daar geluk en vrede ervaart. Daarbij zal ik alle kennis en levenservaring gebruiken die ik tot nu toe in mijn leven heb opgedaan en nog in de toekomst zal tegenkomen.

Achtergrond

Na de middelbare school volgde ik de opleiding tot apothekersassistente. In de tien jaar daarna werkte ik in apotheken en ziekenhuizen en raakte ik steeds meer geïnteresseerd in alternatieve vormen van genezing. Vanuit die gedrevenheid volgde ik een opleiding aan de Academie voor Natuurgeneeswijzen, met aansluitend de specialisatie Klassieke Homeopathie (1992 – 1999). Tevens leerde ik diverse massagevormen zoals Klassieke Massage, Heilmassage en Voetreflexologie. Ik werkte gedurende 8 jaar als begeleidster van reinigingskuren in verschillende kuuroorden.

Ik verdiepte me daarnaast in de Oosterse bewegingsleer (Tai Chi en Qi Gong), meditatie (Zen, Vipassana, mindfulness) en doorliep een intensieve periode van zelfreflectie en persoonlijke ontwikkeling. Ook nam ik deel aan diverse workshops o.a. aan het Jungiaanse Instituut, familieopstellingen, Avatartraining, Tragering, Zelfonderzoek, Trauma Healing, Samassati Kleurenlicht Therapie, Authentic Movement, Oneness Awakening, Byron Katie en stembevrijding. En volgde jaartrainingen in Tantra, Dansen in Zijn (Vijf Ritmes), Biodanza en Liefdesbang. In het voorjaar van 2006 heb ik de driejarige opleiding Rebalancing afgerond. Bij voltooien van deze opleiding werd het gevoel voor spiritualiteit, lichaamscontact en procesbegeleiding in mij compleet.