Karoena

De naam van mijn praktijk is ‘Karoena’. Het is een Sanskriet woord en betekent letterlijk mededogen. Mededogen of compassie heeft een belangrijke betekenis in de boeddhistische filosofie. Het wordt omschreven als één van de geestestoestanden die het mogelijk maakt om met het lijden van jezelf en je medemens om te gaan.

Voor mij betekent mededogen dat ik mijn medemens volledig accepteer zoals hij of zij is en niemand daarin afwijs. Dat ik probeer niet te oordelen en mijn hart onvoorwaardelijk open stel. En tegelijkertijd ook eerlijk ben tegen mezelf door bewust om te gaan met innerlijke reacties in het contact met anderen. Pas dan kan ik zien wat er werkelijk is. Dat is voor mij mededogen en met die intentie begeleid ik mensen in mijn Praktijk voor Lichaamswerk en bewustzijn. In mijn praktijk kom ik voortdurend in aanraking met mensen die uiting geven aan hoe ze vastlopen in het leven of lichamelijke ongemakken hebben die pijn en lijden veroorzaken. Naast de diverse behandelmethoden die een verandering in de situatie kunnen brengen, heeft ook mijn eigen geesteshouding invloed op het proces.

Oefening in mededogen:

Net als jij ben ik op zoek naar een beetje geluk in mijn leven

Mededogen
      Kuan Yin (Moeder van Mededogen)

Net als jij probeer ik lijden in mijn leven te vermijden

Net als jij heb ik verdriet, eenzaamheid en wanhoop gekend

Net als jij probeer ik mijn behoeften te vervullen

Samen kunnen we leren over het leven

Behandelvormen

Tijdens de behandeling maak ik vooral gebruik van Rebalancing, counselling- en zelfonderzoekmethoden. Verder geef ik ook massages, partnercoaching en individuele begeleiding bij een reinigingskuur.